Mașină condusă de un minor din Marginea, beat și fără permis, blocată de poliție după o urmărire ca în filme la miez de noapte

La 18.04.2019, ora 23.38, în timp ce acționa pe str. Speranței din  comuna Sucevița, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a efectuat semnalul regulamentar de oprire unei autoutilitare însă conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea cu viteză mărită, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acesteia cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție în funcțiune, vehiculul fiind blocat după circa 300 de metri.

La volanul mașinii, polițiștii l-au identificat pe un minor de 17 ani, localnic, care a declarat faptul că, vehiculul i-a fost încredințat de un bărbat de 35 de ani, din aceeași localitate, pasager în autoutilitară.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că minorul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Totodată,  întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 În cauză s-a întocmit dosar penal, minorul de 17 ani fiind cercetat  sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar bărbatul de 35 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de ”încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.