Mopan Suceava
Actualitate

Mașină condusă de un tânăr dorneștean cu permis suspendat, oprită după o lungă urmărire nocturnă prin Rădăuți, folosindu-se dispozitivul ”Spike”

În noaptea de 22/23.03.2024, echipajele de ordine publică și rutier din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, împreună cu polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Marginea au reușit oprirea unui autoturism cu utilizarea dispozitivului de oprire forțată tip Spike.

Astfel, în seara de 22.03.2024, jurul orei 22:30 un echipaj de ordine publică aflat serviciul de patrulare pe bulevardul central din municipiul Rădăuți au observat un autoturism, având date cu privire la faptul că șoferul acestuia are dreptul de a conduce vehicule suspendat.

Polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire cu utilizarea semnalelor acustice și luminoase, însă șoferul nu s-a conformat și a sporit viteza de deplasare, încercând sa beneficieze de avantajul tehnic al vehiculului condus.

Echipajul de poliție a intrat în urmărirea autoturismului și concomitent, au fost alertate celelate echipaje din zonă.

Urmărirea s-a derulat pe mai multe străzi din municipiul Rădăuți

În momentul în care autoturismul urmărit s-a apropiat de centura ocolitoare de la ieșirea din municipiul Rădăuți, au fost transmise prin stație toate datele necesare unui echipaj din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea care a desfășurat pe partea carosabilă dispozitivul de oprire forțată cu spini (Spike) din dotare.

Astfel, s-a reușit perforarea tuturor celor patru anvelope ale vehiculului urmărit, dar acesta și-a continuat deplasarea câteva sute de metri, fiind ulterior blocat de echipajul aflat în urmărire.

De la volanul mașinii a ieșit șoferul  care a încercat să fugă, fiind însă identificat ulterior de polițiști în persoana unui tânăr de 21 de ani din comuna Dornești.

În interiorul mașinii au fost identificați alți trei tineri cu vârste cuprinse între 18 și 20 ani.

Niciuna dintre persoanele implicate nu a suferit leziuni.

Șoferul a fost testat cu aparatele drugtest și etilotest, rezultatele fiind negative.

După verificarea în bazele de date s-a constatat că șoferul are dreptul de conducere suspendat în perioada 17.03.-14.06.2024 ca urmare a săvârșirii unor abateri la regimul rutier.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere  (cu permisul suspendat) urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *