MAȘINĂ CONFISCATĂ, LEMN CONFISCAT ȘI AMENDĂ PENTRU UN LOCALNIC DIN VICOVUL DE SUS

La data de 27.07.2018, ora 10:00, patrula din cadrul Poliției orașului Vicovul de Sus a oprit pentru control pe strada Protopop Ionel Maloș de pe raza localității, autoutilitara condusă de un bărbat de 25 ani, localnic, care a prezentat pentru control documentele personale și ale autoutilitarei, precizând că nu deține documente de însoțire pentru materialul lemnos pe care îl transporta.
În continuare acesta a fost condus împreună cu autoutilitara la punctul de descărcare „Atelier Împletituri” de pe raza com. Marginea, unde personalul silvic din cadrul O.S. Marginea a procedat la inventarierea materialului lemnos, rezultând cantitatea de 3,78m3, material lemnos (grinzi) esență foioasă, specia molid, în valoare de 2.525,04 lei, material lemnos ce depășește de 15,40 ori, prețul mediu al unui mc de masă lemnoasă pe picior.
Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă, conform art.19, alin. 1, lit.b) din Lg. 171/2010, iar cantitatea de 3,78 m3 material lemnos, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.
Actul normativ a prevăzut și confiscarea mijlocului de transport, întrucât valoarea materialului lemnos a depășit de 15,40 ori prețul mediu al unui mc de masă lemnoasă pe picior, autoutilitara în cauză fiind indisponibilizată la sediul Atelierului de Împletituri – O.S. Marginea, de pe raza com. Marginea.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *