MAȘINĂ CU ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ ABANDONATĂ DE ȘOFER CÂND A FOST SURPRINS DE POLIȚIȘTII DE FRONTIERĂ, LA SOLCA

Ieri, 03 august a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.
Astfel, polițiștii de frontieră au identificat în trafic, pe raza localității Solca, jud. Suceava, două autoturisme, marca Volkswagen Passat, înmatriculate în România.
După oprirea mijloacelor de transport, șoferul unuia dintre autoturisme a abandonat mașina și a fugit de la fața locului, în portbagajul acesteia găsindu-se mai multe colete cu țigări, de proveniență ucraineană.
La volanul celuilalt autoturism se afla cetățeanul român M. D., în vârstă de 58 de ani, domiciliat pe raza jud. Iași, care s-a constatat pe timpul cercetărilor că avea rolul de antemergător.
În continuare s-au luat măsuri de supraveghere și monitorizare a zonei în vederea identificării și reținerii șoferul care a fugit de la fața locului, iar bărbatul din Iași, împreună cu mașina cu țigări, a fost condus la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii coletelor din mașină a rezultat cantitatea de 4.430 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 51.800 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.
Autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Please follow and like us:

One thought on “MAȘINĂ CU ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ ABANDONATĂ DE ȘOFER CÂND A FOST SURPRINS DE POLIȚIȘTII DE FRONTIERĂ, LA SOLCA

  • 5 august 2018 la 7:26
    Permalink

    Am mirări pe care nu mi le pot gestiona: cum adică în data de 3 aug. s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări? Pentru Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava această acțiune nu s-a declanșat de mai multă vreme? Altfel spus: această actiune nu este o misiune permanentă ”în zona de responsabilitate”?
    Care ”zonă de responsabilitate” o fi incluzând și Solca, nu asta este problema. Dar de la zona de frontiera peste care se pot trece asa cantități de țigăr și până la Solca să tot fie ceva km. Daca nu cumva s-a mutat lângă Solca frontiera forestiero-obcinoasă cu Ucraina cazacilor. De ce abia aici depistat un transport de tutun atat de impresionant, legat de Iași (unde se află șefia Vămii), cu antemergator?…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *