Mașină încărcată cu țigări, oprită de polițiștii de frontieră la Bilca. Deși s-au tras focuri de armă, contrabandistul a scăpat fugind peste granită, în Ucraina

În  data de 30 octombrie, în jurul orei 10.00, la circa 50 m față de granița cu Ucraina pe raza localității Bilca, un echipaj al poliției de frontieră a acționat pentru reținerea unui autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, despre care existau date că este implicat în contrabanda cu țigări.

Polițiștii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce, însă din cauza faptului că șoferul nu a oprit, au tras mai multe focuri de avertisment cu armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale.

Nici de această dată șoferul nu s-a supus  somațiilor oamenilor legii, a abandonat autoturismul și a fugit pe teritoriul ucrainean.

Au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

În autoturism și în afara acestuia au fost descoperite mai multe colete cu țigări care au fost transportate la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.000  pachete cu țigări, de proveniență extracomunitară.

Țigările,  în valoare de 70.200  lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.