Maşină izbită în stâlp şi moped parcat în şanţ de doi conducători auto care conduceau la limita comei alcoolice, la Horodnic şi Bogdăneşti

În data de 11.06.2019, în jurul orei 00.10, în timp ce conducea mopedul într-o curbă pe DC 46B din comuna Horodnic de Jos, un localnic de 32 de ani a pierdut controlul asupra vehiculului și s-a răsturnat într-un șanț.

În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului mopedului.

Interogând bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

În aceeaşi zi, la ora 20.35, Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată despre faptul că, pe DJ 155A din comuna Bogdănești, s-a produs un accident de circulație.

Polițiștii deplasați operativ la fața locului au identificat un autoturism avariat ca urmare a impactului cu podețul din fața unui imobil și cu un stâlp de electricitate și un bărbat de 37 de ani din comuna Râșca, care prezenta leziuni ușoare, acesta recunoscând faptul că, el a condus vehiculul în momentul producerii accidentului.

Întrucât  emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *