Mașina Poliției de Frontieră izbită de Jeep-ul unui contrabandist de țigări care, după o urmărie de 7 kilometri și focuri de armă trase, a abandonat mașina și a dispărut în zona Vicovu de Sus

Ieri, 18 martie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus au declanșat o acțiune le linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană.

Astfel, polițiștii de frontieră au observat un autoturism de teren care se deplasa în viteză de la linia de frontieră spre interiorul țării, pe direcția localității Vicovu de Sus, fapt pentru care au efectuat semnalele regulamentare în vederea opririi la control.

Deoarece șoferul mașinii de teren, marca Jeep Grand Cherokee nu a oprit la semnalele polițiștilor de frontieră, s-a pornit în urmărirea acestuia. Pe timpul urmăririi, autoturismul de teren a acroșat autospeciala Poliției de Frontieră, moment în care polițiștii de frontier au executat două focuri de avertisment în plan vertical și unul spre pneurile autoturismului, însă nici de această data maşina nu s-a oprit.

După aproximativ 7 km, autoturismul a fost descoperit abandonat, iar în interiorul acestuia au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană. În urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că acestea conțin 8.960 pachete țigări în valoare de 104.800 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În urma acroșării autospecialei Poliției de Frontieră, nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

În continuare se desfășoară verificări în vederea identificării și reținerii șoferului autoturismului, marca Jeep Grand Cherokee, precum si pentru documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.