Mașini distruse de flăcări în parcarea unei firme din Boroaia, în miez de noapte. Cauza: un scurtcircuit electric la un acumulator. Proprietarii mașinilor, din Bistrița și Cluj. Apelul prin 112, transmis de un cetățean din Suceava

Pompierii și polițiștii suceveni au fost chemați să intervină astă noapte pentru rezolva o situație dramatică. Un automobil a luat foc și alături, un altul a fost parțial distrus. Mașinile aparțin unor persoane din Bistrița Năsăud și Cluj, anunțul a fost făcut de un cetățean din Suceava iar evenimentul s-a petrecut în parcarea unei firme intrată în faliment din Broșteni. Cei care au stins focul și au făcut primele investigații au transmis ca primă cauză a incendiului, o defecțiune la instalația electrică a unuia dintre automobile. Nu ni s-a spus dacă măcar unul dintre aceste automobile au fost folosite de cineva cu o zi înainte, pentru a face o legătură logică între incendiu și bateria cu defecțiuni.

Până la clarificarea problemei, anunțăm doar că  în primul minut al zilei de astăzi, la ora 00:01, polițiștii Secției de Poliție Rurală 1 Vadu Moldovei au fost sesizați prin 112,  de către un cetățean din muncipiul Suceava,  despre faptul că în comuna Boroaia, un autoturism este în flăcări.

 Cu ocazia verificărilor efectuate la fața locului a rezultat că în incinta unei foste firme din Boroaia, un autoturism marca Opel Corsa ce era parcat lângă o hală dezafectată, a luat foc.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul I.S.U Bucovina – Detașamentul Fălticeni, care a procedat la lichidarea incendiului.

S-a constatat ca fiind cauză a producerii incendiului un scurt circuit electric la acumulatorul mașinii Opel Corsa.

În urma incendiului Opel-ul Corsa a fost distrus în totalitate, iar un alt automobil, marca Fiat Bravo ce se afla în apropierea acestuia, a fost distrus parțial, respectiv pe partea dreaptă ca urmare a apropierii de flacăra incendiului.

Pentru că la fața locului nu au fost identificați proprietarii celor două autoturisme, s-a procedat la verificarea acestora în baza de date, constatându-se că autoturismul marca Opel Corsa aparține lui H.T., de 48 ani, din comuna Budești, județul Bistrița Năsăud, iar autoturismul marca Fiat Bravo aparține unei femei de 56 ani, din comuna Călățele, județul Cluj. S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de  distrugere , valoarea pagubelor produse fiind estimată la 6.000 de lei.

În opinia noastră, cazul trebuie tratat cu mai multă atenție.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *