MAŞINILE CU VOLAN PE DREAPTA NU VOR MAI PUTEA FI ÎNMATRICULATE ÎN ROMÂNIA

Un proiect de ordin al ministrului Transporturilor prevede modificarea şi completarea reglementărilor privind omologarea individuală. Noile modificări vizează mașinile cu volan pe dreapta care nu vor mai putea fi înmatriculate.
Oficialii guvernamentali pregătesc un proiect de ordin al ministrului Transporturilor pentru modificarea şi completarea reglementărilor privind omologarea individuală, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere.
„Odată cu aprobarea acestor modificări, maşinile care vor veni din afara Uniunii Europene, dacă au volan pe dreapta, nu primesc omologare’, a declarat pentru capital.ro, directorul general al Registrului Auto Român, George Dincă.
Pe lângă aceste măsuri, au fost actualizate și unele prevederi tehnice privind emisiile poluante, mase şi dimensiuni, echiparea cu centuri de siguranță și sistemul de încălzire.
Modificările vor intra în vigoare într-o lună și jumătate de la anunțul ministrului Transportului. În anul 2017, în România existau aproximativ 20.000 de maşini cu volan pe dreapta.
Sursa: Libertatea, 24 iulie 2018

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.