Mopan Suceava
CulturalEvenimente

Măștile tradiționale din Bucovina expuse în Cuba. Muzeul Bucovinei invitat la expoziția internațională ”Măștile Lumii” organizată de Ambasada României la Havana (galerie foto)

La invitația Ambasadei României la Havana, Muzeul Bucovinei, reprezentat de directorul general – Constantin Emil Ursu și de șefa Serviciului Etnografie – Violeta Enea, participă la expoziția internațională Măștile Lumii / Mascaras del Mundo”.

Expoziția, organizată de Ambasada României la Havana în colaborare cu Oficina del Historiador de La Habana, a fost vernisată în data de 21 mai 2019, Ziua Internațională a Diversității Culturale, la ora 17:00 (ora Cubei), la Convento San Francisco de Asis.

România este reprezentată de trei muzee, Muzeul Bucovinei, Muzeul Național al Țăranului Român și Muzeul ”Astra” Sibiu. 32 de măşti tradiționale româneşti vor fi prezentate alături de exponate din alte 20 state de pe trei continente.

Ambasada României la Havana a transmis un comunicat prin care anunță că în acest an celebrarea zilei de 21 mai are o triplă semnificație: la nivel mondial Ziua Internațională a Diversității Culturale, la nivel european Președinția română a Consiliului Uniunii Europene și 500 de ani de la atestarea Havanei.

Ambasada română a mulțumit celor trei muzee românești care au contribuit la succesul expoziției: Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul „Astra“ Sibiu și Muzeul Bucovinei Suceava. De asemenea, au fost transmise mulțumiri și ambasadelor Bahamas, Bulgaria, Chile, Ecuador, Guatemala, Indonezia, Mexic, Nicaragua, Peru, Institutului Confucius, Casa Africii și Casa Americilor.

La finalul ceremoniei de deschidere a expoziției, participanții au avut ocazia să aprecieze tradiția cubaneză cu măști prezentate de trei studenți ai Școlii Naționale de Teatru din Cuba.

Delegația română prezentă la eveniment va avea o săptămână foarte activă: ateliere de lucru cu studenți și copii ai Școlii Naționale de Teatru și Școlii de Arte Plastice San Alejandro, conferințe, schimburi de experiență.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *