Măsuri de siguranță în perioada sărbătorilor pascale: Peste 180 de pompieri militari vor fi prezenți la datorie zilnic. Comunicat ISU ”Bucovina Suceava”

Zilnic, peste 180 de pompieri militari suceveni vor fi prezenți la datorie, pe perioada minivacanței de Paști și de 1 Mai (30 aprilie – 03 mai a.c.), în scopul asigurării intervenției prompte în cazul producerii unor situații de urgență

      Măsuri de prevenire și apărare împotriva incendiilor

Având în vedere că urmează o perioadă de minivacanță, prilejuită de sărbătorirea Învierii Domnului și a zilei de 1 Mai, în vederea diminuării posibilităților de producere a unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Bucovina” al județului Suceava a luat măsuri menite să asigure un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților.

În Noaptea de Înviere, pompierii militari suceveni vor desfășura misiuni de asigurare și recunoaștere cu caracter preventiv, în apropierea a 112 unități de cult din județ, pentru un răspuns prompt în cazul producerii unor situații de urgență.

Reamintim recomandarea adresată personalului clerical de a efectua un control riguros după terminarea slujbelor religioase, pentru înlăturarea oricăror eventuale surse de iniţiere a unui incendiu.

 Totodată, răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi gestionat prin intermediul echipajelor SMURD, disponibile permanent, care vor asigura primul-ajutor medical şi transportul persoanelor aflate în dificultate, la unităţile spitaliceşti.

Misiunile pompierilor militari sunt îndreptate spre asigurarea respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățenilor. Deoarece multe persoane vor alege să-și petreacă timpul în zonele turistice sau în aer liber, și pentru ca buna dispoziție să nu fie tulburată de evenimente nedorite, ISU Suceava recomandă respectarea cu stricteţe a regulilor de apărare împotriva incendiilor, astfel:

– se interzice aprinderea focului în pădure sau la o distanţă mai mică de 100 de metri de liziera fondului forestier şi lăsarea nesupravegheată a acestuia;

– focul poate fi aprins doar în spaţii special amenajate şi indicate prin panouri avertizoare, iar la plecare trebuie stins;

– copiii nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi în apropierea focului;

– este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate sau aruncarea la întâmplare a ţigărilor şi chibriturilor aprinse;

– în spaţiile de cazare nu se vor utiliza aparate electrice defecte sau neomologate, iar lăsarea lor nesupravegheată este interzisă;

– la cazare, turiştii sunt obligaţi să se informeze despre modul de comportare şi evacuare în caz de incendiu.

Menționăm faptul că salvatorii suceveni sunt pregătiți în permanenţă să intervină cu mijloacele tehnice din dotare pentru acordarea ajutorului medical de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Dorim să ne bucurăm împreună de această mare Sărbătoare a Creștinătății, fără evenimente nedorite. Vă dorim Sărbători fericite, cu sănătate și liniște sufletească!

     Hristos a Înviat!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *