ActualitateAdministratie

Măsuri dispuse de Inspecția în Construcții după alunecările de teren din Zamca: realizarea unei expertize tehnice, clădirile mai înalte de două etaje se vor construi doar pe piloni forați

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat astăzi că într-o adresă primită de la Inspectoratul Județean  în Construcții, referitor la Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență  din 22.05. 2023, privind luarea unor măsuri ca urmare a riscului de alunecări de teren în Zona Zamca, sunt dispuse mai multe măsuri pe care trebuie să le îndeplinească Primăria Suceava.

Este vorba despre efectuarea în regim de urgență  a unei expertize tehnice la cerința „Rezistenta mecanică și stabilitate” cu foraje de minim 20 de metri adâncime între cantina și terenul de sport,  în curtea Liceului ”Filadelfia”.

De asemenea, se impune realizarea unui studiu aprofundat pentru tot versantul și stabilirea unor soluții de consolidare locale.

La construcțiile cu regim de înălțime mai mare de P+2E, amplasate pe versant, se impune un sistem de fundare indirectă pe piloți forați.

Lucrările de excavații care urmează să se realizeze pe versanți, vor trebui executate în baza unui proiect geotehnic, verificat la cerința fundamentală „Rezistența mecanică și stabilitate”.

Primarul Ion Lungu a anunțat că municipalitatea se va conforma cerințelor impuse de Inspecția de Stat în Constructii și va comanda expertizele recomandate.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *