Măsuri legislative care să elimine discrepanțele salariale în muzee, instituțiile de spectacol și biblioteci, discutate azi de reprezentanții Rețelei Naționale a Muzeelor din România și ministrul Bogdan Gheorghiu

Președinte Rețelei Naționale a Muzeelor din România (RNMR), Ciprian Anghel Ștefan  a transmis că astăzi, 19 decembrie 2019, a avut loc prima întâlnire a grupului de lucru comun minister – muzee – biblioteci întrunit pentru fundamentarea unor măsuri legislative care sa elimine discrepantele salariale in aplicarea anexei a III-a din legea cadru nr. 153/2017, conform OMC nr. 3229 din 17.12.2009.
La ședința a participat Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu și reprezentanții Rețelei Naționale a Muzeelor din România – Ciprian Ștefan, Corina Bejinariu și Valer Rus, reprezentanții Asociației Naționale a Bibliotecilor Publice din România – Sorina Stanca și Gabriel Cărăbuș, respectiv reprezentanții Ministerului Culturii – Violeta Ciobanu și Constantin Paul Lucian.

Ciprian Anghel Ștefan anunță că pentru început s-au stabilit principiile de lucru, la baza cărora stau nediscriminarea și egalarea salariilor angajaților din instituțiile de spectacol, muzee și biblioteci. S-a convenit de comun acord ca la următoarele întâlniri să se opereze pe un singur document comun, agreat de toate părțile, la care să se adauge proiectarea impactului financiar la nivel național și județean al viitoarei modificări legislative.

La propunerea ministrului Bogdan Gheorghiu, la următoarea ședință a grupului de lucru tripartit, care va avea loc in săptămâna 13-17 ianuarie 2020, va fi invitat un expert reprezentant al Ministerului Muncii.

În finalul comunicatului, conducerea Rețelei Naționale a Muzeelor din România solicită insistent reprezentanților muzeelor din România să ofere, în cel mai scurt timp, informațiile solicitate menite sa estimeze impactul financiar al inițiativei legislative.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *