Măsuri propuse în Programul de Guvernare PRO România, după congresul de fuziune. Victor Ponta desemnat candidat pentru postul de prim-ministru. Nechifor: Vă mulțumim tuturor pentru încredere și susținere!

Președintele organizației județene a Pro România, deputatul Cătălin Ioan Nechifor, care candidează pentru un nou mandat de pe prima poziție, a anunțat că astăzi a avut loc o schimbare importantă: congresul de fuziune Pro România – ALDE.

”Este un proiect natural, colaborarea între cele două formațiuni a existat și în plan parlamentar, am avut și alianța electorală la alegerile prezidențiale din 2019, susținându-l pe Mircea Diaconu.

De aceasta dată, normele sanitare ne obligă la măsuri speciale, congresul se desfășoară online, cu participarea redusă la 20 de persoane în fiecare județ. Mi-aș fi dorit o prezență mai mare, dar a trebuit să alegem să avem delegați pe cei care sunt candidați pentru alegerile parlamentare, la Camera Deputaților și Senat.

Le mulțumesc tuturor colegilor din județ pentru înțelegere și mă bucur că la nivel de reprezentare se regăsesc toate zonele importante din teritoriu. Vă mulțumim tuturor pentru încredere și susținere!”, a transmis Nechifor.

PRO România și ALDE au decis, într-un congres comun, cu largă majoritate, fuziunea celor două partide și modificările statutare aferente. Anterior congresului comun, cele două formațiuni s-au reunit în congrese separate pentru votarea fuziunii.

Tot astăzi a fost lansat și programul electoral al PRO România pentru alegerile parlamentare, după ce

Victor Ponta a fost desemnat de Congres, cu unanimitate de voturi, pentru funcția de prim-ministru.

Principalele măsuri propuse în Programul de Guvernare PRO România:

  • Venitul Minim de Criză: asigurarea resurselor minime pe perioada crizei pentru fiecare român din țară sau din străinătate. Se acordă tuturor celor care au venituri sub 2000 de lei.
  • Sprijinul Economic de Criză: plan anticriză care permite IMM-urilor să-și continue activitatea și să păstreze locurile de muncă. Acesta prevede reduceri de TVA, anularea unor obligații fiscale, sprijin pentru plata chiriilor, amânarea unor rate bancare, redeschiderea afacerilor, acordarea de granturi și eficientizarea programului IMM Invest.
  • Educație: reîntoarcerea în școli, în condiții de siguranță, și testarea repetată a tuturor celor din sistemul de învățământ. De asemenea, se propune redeschiderea cabinetelor medicale școlare pentru trierea, testarea și supravegherea elevilor.
  • Sănătate: implementarea unui program care să permită testarea tuturor, cu decontare pentru cei care optează să se testeze în privat.
  • PROmisiunea relansării economice: Se propune un Proiect Național de Investiții în infrastructură, agricultură, educație, sănătate și mediu. Pentru reconstrucția României post-criză, se instituie PROiectul România – Marile Reforme în administrația publică și fiscală.
  • Totodată, PRO România militează pentru redarea demnității și respectului pentru haina militară prin revenirea la forma inițială a legii 223/2015.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *