Meciul Foresta – Dinamo se va juca pe Areni. Dacă FRF nu acceptă desfășurarea partidei pe timp de zi, Primăria va închiria nocturna, a anunțat primarul Ion Lungu

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a dat asigurări astăzi, la o emisiune unde a participat, de la publicația online NewsBucovina că meciul din optimile Cupei României  dintre Foresta Suceava și Dinamo București se va disputa în orice condiții, pe stadionul Areni din municipiul reședință de județ, Primăria fiind dispusă să achite contravaloarea închirierii nocturnei, dacă nu se va putea juca meciul pe timp de zi.

Ulterior, primarul Ion Lungu a declarat telefonic pentru Suceava smartpress că într-adevăr, meciul mult-așteptat va avea loc pe stadionul municipal, fie pe timp de zi, fie în nocturnă:

„Prima noastră opțiune a fost să jucăm meciul pe timp de zi. În acest sens clubul Foresta a făcut o solicitare la FRF. Am înțeles că și clubul Dinamo ar fi de acord cu această variantă,  partida să se joace pe timp de zi, înaintând de asemenea o solicitare la FRF, motivată de programul încărcat pe care îl are.

În ultimă instanță, dacă nu se va putea ajunge să fie pusă în practică această variantă, cheltuielile legate de închirierea instalației de nocturnă pentru meciul de pe Areni vor fi suportate de Primăria Suceava.  Este vorba despre o sumă de aproximativ 50.000 de euro, pe care îi avem și îi putem folosi în acest scop.  

Ne propunem ca în bugetul pentru anul viitor să prindem suma necesară pentru achiziționarea unei instalații de nocturnă pentru stadion. Am mai avut un proiect de hotărâre în acest sens, care a fost respins în Consiliul Local. Dar pentru că au fost făcute modificări îl legea administrației publice locale, care permit ca astfel de propuneri să poată fi votate cu majoritate simplă, în cazul Sucevei, de 12 consilieri, sunt sigur că noul proiect de hotărâre va trece iar investiția va fi realizată. Pentru instalarea nocturnei pe stadionul Areni este necesară o sumă de aproximativ 1 milion de euro.

Primăria face aceste eforturi pentru sucevenii iubitori de fotbal și pentru echipa Foresta dar trebuie și ca jucătorii să joace fotbal adevărat pe teren, fiindcă în aceste condiții așteptările în ceea ce îi privește, sunt mari atât din partea Primăriei și Consiliului Local cât mai ales din partea sucevenilor care își doresc o echipă de fotbal cu care să se mândrească”, a transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Meciul Foresta – Dinamo, din optimile Cupei României se va desfășura într-una din zilele intervalului 29-31 octombrie a.c.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *