Medalia Jubiliară ”Bucovina 100” oferită consilierilor județeni într-o ședință în care mai toate proiectele au fost votate în unanimitate

Ședința ordinară de astăzi a Consiliului Județean Suceava s-a desfășurat sub semnul iminentei sărbătoriri a Unirii Bucovinei cu România și în acest fel toate proiectele supuse spre analiză și aprobare consilierilor județeni au trecut cu vot unanim.
Unul dintre acestea a vizat chiar organizarea în data de 28 noiembrie 2018 a unei ședințe solemne pentru evocarea împlinirii a 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România. În discutarea acestui proiect de hotărâre a fost, de altfel, o singură intervenție din partea consilierului județean Mihai Grozavu care a propus ca să se depună în cadru oficial coroane și jerbe de flori și la Monumentul Unirii de la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni, monument proiectat de arhitectul Nicolae Porumbescu. Gheorghe Flutur a explicat că s-a dat zăpada deoparte din jurul monumentului vizat în solicitarea consilierului Mihai Grozavu, astfel încât oricine dorește să depună coroane de flori o poate face, dar nu în cadru oficial. Festivitățile oficiale legate de sărbătorirea Centenarului Bucovinei, cu depunerile de coroane aferente, se vor desfășura în Piața Drapelului, iar coroanele de flori vor fi de puse la Monumentul ”Bucovina Înaripată” și la bustul artizanului Unirii Bucovinei cu România – Iancu Flondor.

La finalul ședinței au fost acordate fiecărui consilier județean diploma și Medalia Jubiliară ”Bucovina 100”.
Ședința de astăzi a Consiliului Județean Suceava a fost punctată și de o solicitare privind extinderea de stimulente financiare elevilor din învățământul preuniversitar care au obținut distincții la competițiile școlare județene, naționale și internaționale, precum și cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea acestora și pentru elevii de la Liceele Tehnologice care obțin rezultate notabile la concursurile de profil.
S-a avansat chiar și o sugestie de a fi premiați studenții de la USV pentru rezultate deosebite.
Propunerile de modificare a hotărârii au fost în cele din urmă retrase, așadar ședința de consiliu județean s-a terminat fără incidente notabile.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *