Medicul care a lansat zvonul despre apariția variolei maimuței la Spitalul Rădăuți, internat la Psihiatrie. Andi Agrosoaie a agresat  câteva asistente dar și o pacientă

Managerul Spitalului Rădăuți Dan Vatră a confirmat astăzi pentru Monitorul de Suceava și ulterior pentru Suceava smartpress, că medicul Andi Radu Agrosoaie, cel care sâmbătă, 21 mai,  a postat pe contul său de facebook, o informație privind apariția primului caz de variolă a maimuței din România la Spitalul Municipal Rădăuți, care a produs bulversare la nivel national, ulterior fiind infirmată, a fost internat în dimineața acestei zile la secția de Psihiatrie a spitalului din Rădăuți,  unde este angajat.

Decizia a fost luată după ce medicul Agrosoaie a agresat azi dimineață o pacientă dar și câteva asistente de la Secția Infecțioase, unde își desfășoară activitatea. Potrivit managerului Spitalului Municipal Rădăuți, Dan Vatră, bărbatul urmează să fie transferat în calitate de pacient la Spitalul de Psihiatrie din Iași. Potrivit ziarului Monitorul de Suceava, medicul Andi Agrosoaie a ajuns la spitalul rădăuțean după ce anterior mai activase în cel puțin 8 spitale din țară dar și la mai multe companii din domeniul farmaceutic, performanță destul de greu de egalat la vârsta pe care acesta o are, de circa 40 de ani.

Directorul executiv al DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad, a explicat ieri, într-un comunicat de presă, că femeia pe care medicul Agrosoaie o suspecta de variola maimuței, postând pe contul său de facebook imagini cu aceasta, fără a-i proteja mai deloc intimitatea, este de fapt o simplă varicella (vărsat de vânt), luat de la copii ei, care se îmbolnăviseră mai înainte:

”Contrar informațiilor apărute în mediul online cu privire la un posibil caz de variolă la Spitalul Municipal din Rădăuți, DSP Suceava  infirma aceasta suspiciune,  pe raza județului Suceava, nu a fost înregistrat nici un caz de variolă a maimuței sau vreo suspiciune de   îmbolnăvire.

Cazul de la Rădăuți este din punct de vedere clinic si epidemiologic al unei paciente de 49 de ani cu varicela, infectata după contactul cu copiii, membri de familie, care au avut acesta boala, conform șefului sectie de boli infecțioase de la spitalul din localitate, dr. Angelica Popescu.”, se arăta în comunicatul directorului executive al DSP Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *