Educatie

MENȚIUNI ONORANTE PENTRU DOUĂ ELEVE DIN SUCEAVA, LA OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ DE LECTURĂ

Două eleve din județul Suceava, Alexia Ianoș și Magda Adriana Oprișanu au obținut onorante distincții la  Olimpiada Internaţională de Lectură care s-a desfășurat  în perioada 1-5 septembrie 2018 la Constanța. Aceasta se adresează, conform regulamentului specific, „elevilor cu vârste cuprinse între 13-19 ani (din clasele VII-XII), fiind valorificate experiența de lectură a elevului din învățământul preuniversitar și achizițiile culturale raportate la identitatea sa lingvistică și culturală.”

Potrivit unui comunicat de presă transmis de IȘJ Suceava, Olimpiada s-a desfășurat pe trei niveluri: Nivelul 1 (clasele VII-VIII), Nivelul 2 (clasele IX-X), Nivelul 3 (clasele XI-XII). Din lotul României au făcut parte elevii care au obținut Premiile I, II și III la Olimpiada Națională de Limba și literatura română, respectiv la etapa naţională a Olimpiadei de lectură – Lectura ca abilitate de viaţă. Din afara României au participat elevi din Qatar, Ucraina, Republica Moldova și Cipru.

Judeţul Suceava a fost reprezentat de două  eleve premiate la faza naţională a Olimpiadei de Limba şi literatura română: Alexia Ianoș, nivel 1, clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială nr. 10 Suceava, profesor îndrumător: Cucuveică Mariana și Magda Adriana Oprișanu, nivel 3, clasa a XI-a, Colegiul Național „Nicu Gane”  Fălticeni, profesor îndrumător: Pavel Daniela

Ambele eleve s-au situat pe locul IV obţinând MENŢIUNEA I, iar eleva Magda Oprişanu a primit şi un premiu special pentru originalitatea abordării, singurul premiu special de acest fel.

Lotul judeţului nostru a fost însoţit de profesoara Mihaela Papanicolau de la Şcoala Gimnazială Jean Bart Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *