MERSUL TRENURILOR DE CĂLĂTORI SUCEAVA-PUTNA ȘI RETUR, VARIANTE PROPUSE

Primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tătar, a transmis că astăzi a avut loc la Primăria municipiului o ședință de analiză a propunerilor SRTFC Iași privind orariile trenurilor care vor fi introduse în circulație pe traseul Suceava – Putna. Din partea SNCTFC ”CFR Călători au participat șefii de serviciu Ioan Sîrghe și Cătălina Ichim. Din partea Consiliului Județean Suceava au fost prezenți vicepreședintele Viorel Seredenciuc și consilierul superior Dan Merchea. Primăriile din Rădăuți, Horodnic de Jos, Gălănești și Dornești, au fost reprezentate de primarii, Nistor Tătar, Petrică Onica, Liviu Mironescu și Gheorghe Luța iar comuna Putna a fost reprezentată de viceprimarul Marius Cristian Aanei și consilierul Gabriel Breabăn.
Reprezentantul CFR Călători, SRTFC Iași, Ioan Sîrghe a precizat că la reluarea circulației pe relația Dornești – Putna se vor pune în circulație două perechi de trenuri în relația Suceava-Putna și retur. Pentru cele două perechi de trenuri dânsul a prezentat două variante de mers de tren.
S-a precizat că publicul țintă pentru aceste trenuri sunt elevii, urmărindu-se ca un tren să sosească în Rădăuți înainte de ora 8.00 dinspre Putna și un alt tren să plece din Rădăuți spre Putna după ora 14.00. S-a precizat, de asemenea, că se preconizează ca distanța Suceava-Putna să fie parcursă în aproximativ 2 ore și 30 de minute.
Din partea Primăriei municipiului Rădăuți s-a optat pentru varianta cu sosire în Rădăuți la ora 7.28 și varianta cu plecare din Rădăuți spre Putna la ora 14.30.
Reprezentanții comunelor Gălănești și Putna au propus să se rotunjească sosirea în stația Rădăuți a trenului dinspre Putna la ora 7.30, plecarea din Rădăuți spre Putna să fie 14.30.

La rândul său președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur, a salutat reluarea circulației feroviare pe ruta Dornești – Putna, anunțată de Ministerul Transporturilor și de structurile de gestionare a infrastructurii de căi ferate din subordine. ”Îmi exprim speranța că acest proiect va fi dus la un bun sfârșit. În anul centenar, să se redeschidă circulația trenurilor către Putna, dar mi-aș dori ca trenurile să își reia circulația și către Vatra Moldoviței. Am avut un proiect privind realizarea unui nod de transfer de pe rutier pe feroviar, la Dărmănești, în județul Suceava. Era cât pe ce, în primul meu mandat, să fie pus în aplicare. A venit guvernul Ponta, s-a anunțat că această investiție s-a mutat în județul Iași”, a explicat telefonic Gheorghe Flutur, referindu-se și la intenția de a fi repusă în circulația feroviară calea ferată Dornești – Siret pe care să fie transportate, printr-un sistem brevetat, TIR-urile dinspre vama Siret aflate în tranzit prin România, fără a fi nevoie de mutarea containerelor. Gheorghe Flutur a arătat că demersurile pe care le-a făcut de la începutul noului său mandat de președinte al Consiliului Județean par a fi acum, încununate de succes.

Prezentăm în cele două imagini alăturate orariile Putna-Suceava și retur, propuse la întâlnirea de azi.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *