Mesaj de binecuvântare şi încurajare transmis de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel elevilor care susțin examene în această perioadă

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj de binecuvântare şi încurajare pentru toţii elevii care susţin examene în această perioadă, fie ele de Evaluare Naţională, fie Examenul de Bacalaureat.

Redăm în cele ce urmează mesajul de binecuvâtare aşa cum a fost preluat de basilica.ro.

Iubiţi copii şi tineri,

Biserica şi Şcoala vă sunt mereu alături pe drumul pregătirii voastre intelectuale şi spirituale, o cale a frumoasei formări pentru viaţă, spre a deveni o lumină în societate şi o bucurie pentru ţară.

Examenele trebuie înţelese ca prilejuri de confirmare a eforturilor făcute de voi cu speranţa împlinirii proiectelor personale, dar și a evaluării gradului de îmbogăţire culturală la care ați ajuns în urma acestor eforturi.

Examenele vă vor aduce o confirmare a muncii voastre din ultimii ani școlari şi vor fi prilej de bucurie pe care o veți împărtăși împreună cu dascălii și părinții voștri.

Iubirea lui Hristos Cel înviat să vă aducă în suflet pace, bucurie şi mult ajutor!

Îi îndemnăm pe toţi preoţii ca, mai ales în perioada solicitantă a examenelor, să vă fie alături prin rugăciune, încurajare şi orice alt sprijin folositor.

Cu părintească dragoste şi binecuvântare,

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *