Mesaj de mulțumire al primarului Ion Lungu pentru felul în care sucevenii au respectat restricțiile impuse în zilele de Paște. Apel către medicii suceveni să revină la muncă

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a mulțumit în această dimineață sucevenilor, printr-o declarație de presă, pentru modul în care s-au comportat de când s-a instituit în oraș starea de carantină, pentru modul cum au respectat distanțarea socială, izolarea sau autoizolarea la casele lor dar și pentru modul în care s-au comportat în perioada sărbătorilor pascale. În Suceava s-au  respectat ordonanțele militare, de asemenea s-a respectat acordul încheiat între Patriarhie și Ministerul de Interne, nu au fost înregistrate incidente deosebite.

El a adăugat că, din păcate, numărul persoanelor depistate pozitiv în orașul nostru este în creștere, nefiind atins încă vârful epidemiei.

De aceea, rugămintea la dumneavoastră este: Stați acasă! Rămâneți acasă pentru că s-au făcut niște eforturi deosebite în ultima lună, s-a suspendat activitatea școlară, copiii au stat acasă, s-a diminuat activitatea economică, firmele s-au închis să nu uităm  efortul pe l-au făcut cadrele medicale de la Spitalul Județean.  Trebuie să mulțumim medicilor noștri care lucrează până la epuizare, să mulțumim și doctorilor care au venit din alte localități și care ne ajută, să mulțumim și medicilor militari care fac eforturi să aducă starea de normalitate la Spitalul nostru. Și nu în ultimul rând vă mulțumesc dumneavoastră pentru că de peste o lună de zile  stați acasă în izolare. Să nu compromitem acest efort al nostru! A mai transmis Ion Lungu.

Primarul Sucevei a făcut un apel la medicii care sunt sănătoși și care pot să meargă la serviciu, să o facă fiindcă este nevoie de forță de muncă la spital, și trebuie făcut tot ce este posibil pentru a fi salvate cât mai multe vieți omenești, pentru reducerea răspândirii epidemii de coronavirus.

”Rămân în continuare la ideea că trebuie făcute cât mai multe testări în orașul nostru. Sigur, nu se pune problema testării în masă. Dar trebuie făcute mai multe teste la persoane care au simptome de coronavirus, la membrii familiilor care au persoane depistate pozitiv. Se fac astăzi testări la cei care se află în prima linie și este bine că se face la cadre medicale, la  cei care asigură ordinea, militari, ISU și așa mai departe. Dar trebuie făcut acest lucru și la populație ca măsură de limitare a răspândirii acestui virus”, a mai arătat primarul municipiului reședință de județ.

Ion Lungu a declarat că Primăria continuă acțiunile de dezinfecție în municipiul Suceava și că  rămâne valabil în continuare numărul direct 0230.210.678  de la cabinetul primarului, unde sucevenii pot suna în fiecare zi, de luni până sâmbătă între orele 8.00 – 22.00. Cei care au nevoie de un pachet cu alimente sunt rugați să sune, iar reprezentanți ai Primăriei îl vor duce acasă la cei care au solicitat.

”Din păcate am pierdut oameni dragi în această perioadă, să facem tot ce se poate pentru ca acest lucru să-l limităm. Vă implor încă odată: Să rămânem acasă, să salvați viețile dumneavoastră, să salvați viețile celor dragi. Măsurile de relaxare pentru această epidemie vor fi stabilite și anunțate de către Guvernul României, așa cum a spus președintele țării, undeva în jurul datei de 15 mai. Să ne rugăm ca această perioadă a epidemiei să fie una cât mai scurtă. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a mai transmis primarul municipiul Suceava, Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *