Meseriași căzuți de pe case, două cazuri într-o zi, la Ipotești și Bălinești

Într-o singură zi, 8 mai a.c., serviciile de urgență au trebuit să intervină pentru a asigura primele urgențe medicale și mai apoi transportarea la spital pentru două persoane care s-au urcat pe acoperișul unor clădiri pentru a repara câte ceva dar nu au reușit să își ducă planul la bun sfârșit, fiindcă s-au dezechilibrat și au căzunt în gol. Cu ceva oase rupte, meseriașii au supraviețuit accidentelor.

Miercuri dimineață, la ora 10.38, polițiștii Secției din  Ipotești au fost sesizaţi prin 112  că un bărbat de 31 ani, din comuna Ipotești a căzut de pe casă.

Acesta, angajat fiind al unei firme din Ipotești, lucra la un duplex situat pe strada Sergentului, din localitate împreună cu alți doi colegi. S-a dezechilibrat și a căzut pe sol de la o înălțime de 3 metri.

A fost chemată o ambulanță care l-a preluat și transportat la U.P.U. Suceava pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, având diagnosticul preliminar policontuzionat prin cădere de la înălțime, traumatism coloană lombară, bazin – accident de muncă prin cădere.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”, ,, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și ,,nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Două ceasuri mai târziu, la ora 12.57, polițiști din cadrul Secției 13 Bălcăuți au fost sesizați prin 112 de o femeie din  Grămești, sat Bălinești, care a anunțat că un bărbat de 43 ani, din aceeași localitate, a căzut de pe casă.

S-a constatat că acesta a mers la un vecin pentru a-l ajuta la remedierea unei probleme la acoperișul locuinței. În timp ce se afla pe o scară sprijinită de peretele lateral al locuinței s-a dezechilibrat și a căzut de la o înălțime de aproximativ 2 metri.

Bărbatul a fost preluat de un echipaj SMURD și a fost transportat la Spitalul orășenesc Siret fiind diagnosticat cu traumatism toracic.

       Și în această cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *