”Mi-am aprofundat cunoștințele despre neamul meu”, una dintre declarațiile elevilor din Soroca, Cricova și Cernăuți participanți la proiectul ”Traseele voievodului Ștefan cel Mare în Țara de Sus a Moldovei”

Muzeul de Istorie din Suceava a fost astăzi gazdă pentru 30 de elevi și 6 profesori însoțitori din regiunea Cernăuți, raionul Soroca și orașul Cricova participanți la proiectul ”Traseele voievodului Ștefan cel Mare în Țara de Sus a Moldovei”, din cadrul Programului Ștefanian, ediția 2019.

Proiectul este realizat de Consiliul Județean Suceava, la inițiativa președintelui CJ Gheorghe Flutur, în colaborare cu Consiliul Regional Cernăuți, Consiliul Raional Soroca și Consiliul Local Cricova, partener fiind Muzeul Bucovinei.

Pe parcursul zilei la Muzeul de Istorie s-au desfășurat ateliere de cunoaștere a domniei Marelui Voievod Ștefan cel Mare și a ctitoriilor marelui Voievod. În sala de Evenimente a Muzeului de Istorie, specialiștii muzeului au prezentat, cu ajutorul prezentărilor multimedia, ctitoriile domnitorului Ștefan cel Mare dar și aspecte ale personalității domnitorului, cu exemplificări pe cele mai importante repere cronologice ale domniei acestuia. Copii au avut parte și de momente de joc educațional, au completat chestionare ilustrate cu întrebări despre Ștefan cel Mare și faptele sale, au dezlegat un rebus cu definiții legate de marele voievod și au urmărit filmul Ștefan cel Mare, Vaslui 1475.

De asemenea, elevii și profesorii au vizitat Muzeul de Istorie și Cetatea de Scaun a Sucevei.

La finalul activităților, reprezentantul CJ Suceava, managerul proiectului, Gabriela Dugan a acordat elevilor și profesorilor însoțitori din Cernăuți, Soroca și Cricova diplome și premii care au constat în diverse materiale cu referire la personalitatea Voievodului.

O plăcută surpriză a venit din partea delegației de copii și dascăli de la Soroca, Republica Moldova care au oferit colegilor de la Cricova – Republica Moldova și Cernăuți – Ucraina diplome care să consfințească legăturile care s-au stabilit între ei, la Suceava.

Delegația de la Soroca a oferit, de asemenea, organizatorilor și partenerilor de la Muzeul Bucovinei ”câte un sipețel legat cu tricolor, în care se află cuvinte de mulțumire scrise chiar de copii, astă noapte târziu”.

Pe micul firman din sipet copii au scris, printre multe alte aprecieri, gânduri și păreri despre ce au trăit la Suceava, precum: ”Vă mulțumim pentru minivacanța perfectă”, ”Mi-au plăcut mult bucatele”, ”Mi-a plăcut mult că am avut o ocazie de a-mi aprofunda cunoștințele despre neamul meu”, dar și ”Sunt fericită că mi-am făcut noi prieteni”.

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *