Micii ecologiști de la Vatra Dornei, premiați de ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu. Cei doi copii care au pornit campania de strângere a gunoaielor din oraș au primit biciclete, rechizite și saci pentru colectarea deșeurilor

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, viceprim ministru al Guvernului, ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, viceprim ministru de asemenea,  au reprezentat astăzi Guvernul României, alături de subprefectul de Suceava, Silvia Boliacu, la inaugurarea unei noi linii de îmbuteliere a apelor minerale naturale din Poiana Negri – Dorna, dezvoltator fiind Coca – Cola HBC România.

Ministrul Mediului a arătat că salută investițiile, oriunde sunt, în sectorul privat ori în sectorul public pentru că aduc un plus de valoare economiei județelor dar și PIB-ului național.

De asemenea, ministrul Grațiela Gavrilescu a atenționat asupra obligației de colectare a ambalajelor reciclabile, începând cu 1 aprilie 2019. Ministrul Mediului a mai arătat că s-a pus în aplicare deja interdicția de a se distribui  pungi din plastic prin magazine și doar faptul că mai există asemenea produse pe stoc, a amânat până la începutul acestei luni o interdicție definitivă la comercializarea acestora.   

După eveniment, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a premiat, în Vatra Dornei pe cei doi copii care, din proprie inițiativă, au pornit, zilele trecute, o campanie de strângere a gunoaielor de pe strada lor, imaginea celor doi copii ce cărau sacii cu deșeuri strânse devenind virală pe rețelele de socializare.

Cei doi copii au primit de la ministrul Mediului câte o bicicletă, rechizite școlare fabricate din materiale regenerabile dar și saci pentru colectarea deșeurilor pe care să îi folosească în continuare pentru a contribui la curățenia localității împreună cu colegii lor de școală.

Mai mult, micilor ecologiști de la Vatra Dornei li s-a promis de către ministrul Grațiela Gavrilescu că vor fi invitați la București unde, împreună cu copiii salariaților din Ministerul Mediului vor merge să colecteze deșeuri și de pe străzile Capitalei, invitație care nu a putut decât să încânte pe micii ecologiști dorneni.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *