Mopan Suceava
Administratie

Microbuze electrice pentru elevi din 26 de comune din județul Suceava. Președintele Gheorghe Flutur a semnat azi contractul, termenul de livrare este sfârșitul acestui an.

Astăzi, 4 aprilie 2024, la Suceava, președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur a semnat un proiect pentru microbuze electrice pentru elevi din 26 de comune din județul Suceava.

„Este o veste bună, mult așteptată pentru transportul copiilor din mediul rural, proiectul are o valoare de 7.3 milioane de euro și este finanțat prin PNRR, componenta 15 educație, capitolul dezvoltarea rețelei de școli verzi.
Sunt bucuros că am câștigat acest proiect aplicat de consiliul Județean Suceava, știu că necesarul este mult mai mare la școlile din județ, reamintesc că la sfârșitul anului trecut au mai primit la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și alte primării microbuze școlare (Broşteni, Udești, Dolhasca) și vom continua eforturile de a găsi alte surse de finanțare. Primăriile partenere cu CJ Suceava sunt Marginea, Păltinoasa, Capu Câmpului, Moldova Sulița, Valea Moldovei, Frătăuții Noi, Sucevița, Râșca, Cornu luncii, Vadu Moldovei, Șaru Dornei, Arbore, Forăști, Horodnic de Sus, Poiana Stampei, Horodniceni, Grămești, Moldovița, Zvoriștea, Vatra Moldoviței, Ipotești, Ciprian Porumbescu, Straja, Izvoarele Sucevei, Frumosu și Dorna Arini”.
Președintele Gheorghe Flutu a mai precizat căeste vorba despre microbuze electrice pentru elevi marca Ford Aveuro Transit M2 cu 16 locuri pe scaune și un loc pentru persoane cu dizabilități. Totodată sunt prinse în proiect și cheltuielile de înmatriculare în circulație a acestor microbuze.

„Dacă adăugăm la această veste și masa sănătoasă în școli pentru un număr de 43 de localități din județul Suceava, dacă adăugăm proiectele de dotate a peste 100 de școli cu mobilier, calculatoare în valoare de circa 100 milioane de euro avem un tablou referitor la sprijinirea învățământului românesc în județul Suceava”, a transmis Flutur.
Contractul a fost semnat cu furnizorul SC AVEURO INTERNAȚIONAL SRL care a câștigat licitația. Termenul de livrare este până la sfârșitul acestui an.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *