Mii de credincioși au însoțit racla cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou în această seară, pe străzile Sucevei

Procesiunea din această seară cu noua raclă în care sunt depuse moaștele Sfântului Ioan cel Nou a parcurs traseul anunțat dinainte de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților prin orașul Suceava, cu participarea a mii de credincioși creștin ortodocși, suceveni ori pelerini veniți din alte părți ale țării și de dincolo de granițe. Un sobor de înalte fețe bisericești, preoți, monahi și monahii de la mănăstirile din această parte a țării a  marcat prin imnuri creștine și rugăciuni  fiecare loc de oprire a raclei cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de-al lungul traseului.

Jandarmii au însoțit procesiunea, asigurând buna fluență a șuvoiului de pelerini și preîntâmpinând eventuale incidente. Un pluton de jandarmi cu torțe aprinse a pășit înaintea raclei pe tot traseul procesiunii.

Pe la ora 20.00, racla cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou a ajuns din nou în catedrala episcopală, unde credincioșii se vor pute închina și în zilele următoare.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a anunțat dinainte că, din cauza pandemiei covid, anul acesta nu a fost permisă trecerea credincioșilor pe sub raclă, aceștia conformându-se, fără incidente.

Trecerea procesiunii prin orașul Suceava a însuflețit mii de oameni, alții însă optând pentru variante diferite de petrecere a timpului. Nu au lipsit de pe margine și previzibilele comentarii vizând toleranța autorităților pentru astfel de evenimente religioase în comparație cu  intransigența manifestată față de alte acțiuni cu public numeros, din categoria celor laice.   

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *