Warning: getimagesize(/home/suceavps/public_html/wp-content/uploads/2021/03/afis-zoom.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/suceavps/public_html/wp-content/plugins/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags/public/class-webdados-fb-open-graph-public.php on line 1142

Mii de elevi dau ZOOM cu clasa la Cetatea de Scaun a Sucevei! Proiectul educațional, prin care copiii pot ”vizita” împreună cu toată clasa Cetatea, continuă și în acest an

Și în acest an, anunță reprezentanții Muzeului Național al Bucovinei, Cetatea de Scaun a Sucevei invită grupurile, clasele de elevi și nu numai, de pretutindeni, să ”viziteze”, bineînțeles prin intermediul noilor tehnologii, așa cum o permit timpurile, cea mai frumoasă cetate medievală a românilor cu poveștile ei inedite.

Prin proiectul de educație muzeală ”Zoom cu clasa la Cetatea de Scaun a Sucevei!”, lansat cu succes în toamna anului 2020, peste 1000 de elevi de la grupa pregătitoare până la clasa a XII-a, din mai multe județe ale țării, au fost deja într-o „excursie” virtuală la Cetatea de Scaun a Sucevei, din fața calculatorului de acasă sau de la școală, transmit reprezentanții muzeului.

Aceștia mai spun că, vizita se va derula prin intermediul unui dispozitiv mobil conectat la Internet, cu ajutorul căruia un muzeograf din cadrul Serviciului Cetatea de Scaun va ghida elevii prin Cetate și va oferi, în timp real, informații și răspunsuri rapide la întrebările participanților.

Pentru a putea participa la acest gen de activitate, elevii și cadrele didactice trebuie să aibă instalată aplicația Zoom pe dispozitivul lor.

Cadrele didactice care doresc să viziteze virtual împreună cu elevii Cetatea de Scaun, trebuie să se programeze în prealabil, pentru a putea primi link-ul și parola.

Programări se pot face la numărul de telefon 0784 – 275644, sau pe adresa de email: cetate@muzeulbucovinei.ro

La finalul vizitei on – line, cadrele didactice vor primi teste și fișe de lucru, pentru ca elevii să-și completeze cunoștințele nou dobândite.

Activitățile educaționale din cadrul Serviciului Cetatea de Scaun se desfășoară de luni până vineri, pe parcursul anului școlar.

Ecourile celor care au participat deja la acest gen de vizită, pot fi citite și vizualizate pe pagina de facebook a Cetății, https://www.facebook.com/Cetatea-de-Scaun-a-Sucevei-Suceava-Princely-Fortress  și sunt doar vorbe de bine și mulțumiri.

Reamintim cititorilor noștri, că Muzeul Național al Bucovinei are lansată vizita prin intermediul aplicației ZOOM și la Muzeul de Istorie, în cadrul proiectului ”Ne vedem de la muzeu”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.