MII DE ROCKERI ÎN ȘANȚUL CETĂȚII DE SCAUN ÎN PRIMA ZI A FESTIVALULUI BUCOVINA ROCK CASTLE

Prima seară a Festivalului Bucovina Rock Castle, desfășurat în șanțul de apărare al Cetății de Scaun a Sucevei dar și pe scena destinată formațiilor debutante de pe platoul cetății, a adunat la un loc mii de iubitori ai muzicii rock.
Ca și la edițiile precedente, evenimentul din acest an a reunit la Suceava trupe rock de primă calitate. Aseară au concertat în șanțul cetății pe scena dedicată trupelor consacrate: Relative, Implant Pentru Refuz, Dirty Shirt, Roadkill Soda, De Staat, iar pe scena debutanților: Lexem, Linear Disorder și Nightrain.
Protestul anunțat de activiștii creștini care au cerut imperativ suspendarea festivalului rock nu s-a produs, astfel încât iubitorii muzicii rock din Suceava și din toată țara care au venit la cetate s-au putut bucura din plin de eveniment.
A fost vreme bună, iar în șanțul cetății, tocmai pentru a demonstra că rockerii nu sunt ”sataniști”, ”soroșiști” sau ”lipsiți de simțământ patriotic”, mii dintre aceștia au cântat alături de formațiile de pe scenă melodii rock cu inspirație din folclorul autentic românesc. Fiindcă și cântecele tradiționale pot fi interpretate într-o manieră specifică genului muzical rock, poate în premieră la Suceava în șanțul cetății rockerii au abordat pitorescul pogo-pogo pe ritmurile tradiționale ale formației Dirty Shirt.
Niciun eveniment deosebit nu a tulburat buna desfășurare a primei zile de festival, printre miile de participanți din șanțul cetății fiind cu ușurință observate uniformele roșii ale fetelor de la SMURD care și-au găsit timp să schițeze pași de dans și să-și facă selfie-uri cu cei din jur. La fel și jandarmii care au ”șomat” deși în anumite momente ale spectacolului s-au lansat lozinci cu caracter politic din categoria celor deja devenite celebre prin folosirea lor la mai toate acțiunile publice din această vară.
Au fost și îndemnuri din partea artiștilor de pe scenă către tinerii din șanțul cetății să participe la vot dacă își doresc o schimbare, fiindcă doar strigând nu se schimbă nimic.
Astăzi, în cea de-a doua zi a festivalului vor urca pe scena din șanțul cetății: 9 ani lumină, Toy Machines, Robin and the Backstabbels, Luna Amară și 1000Mods. Pe scena debutanților vor evolua: Contraband X, Black Aut, Katara.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *