Mii de suceveni au fost prezenți aseară la aprinderea oficială a luminițelor din pomul de Crăciun dar și la concertele ce au urmat, în centrul orașului

Orașul Suceava a îmbrăcat aseară straiele de sărbătoare, în mod oficial. Au fost aprinse luminițele din pomul de Crăciun dar și instalațiile electrice din tot centrul municipiului astfel încât miile de suceveni ce au venit să asiste la spectacolul oferit de municipalitate pe scena de pe esplanada Casei de Cultură s-au putut bucura din plin. Au fost deschise și chioșcurile târgului de Crăciun cu toate ofertele de sezon iar primarul Ion Lungu și președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur au rostit cuvinte frumoase sucevenilor, fiind aplaudați.
Mai înainte, începând cu ora 16.00, au fost oferite sucevenilor doritori  5000 de porții de fasole cu cârnăciori pregătite de harnicele și priceputele bucătărese de la Cantina de ajutor social precum și  vin fiert. De la ora 16:30 sucevenii veniți în număr mare în centrul orașului s-au bucurat de spectacolul dedicat centenarului unirii Bucovinei cu România, susținut de formații din vetre folclorice ale județului Suceava iar după ora 18. 00 când au fost aprinse luminițele în pomul de Crăciun a urmat concertul  ansamblului „Plăieșii”. De la ora 19:00 au pornit spectacolele artiștilor invitați: Elena Gheorghe, Irina Rimes și formația „Zdob şi Zdub”.
În acest fel s-a încheiat o zi plină de evenimente, care au marcat împlinirea a 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România, Dacă socotim doar manifestările din perimetrul municipiului Suceava, de la redeschiderea Pieței agro-alimentare din Burdujeni la reinaugurarea statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare; de la ședința solemnă a Consiliului Județean la depunerea de jerbe și coroane la bustul artizanului unirii Bucovinei cu Țara, Iancu Flondor, de la lansările de carte și dezvelirea unei plăci aniversare la Spitalul Județean la inaugurarea Laboratorului de restaurare al Muzeului Bucovinei și Spectacolul cu opereta ”Crai Nou” în sala mare a Casei de Cultură precum și acele manifestări amintite la început din centrul municipiului, tragem concluzia că sucevenii doritori să le prindă pe toate dar și oficialitățile locale ori invitate, au trebuit să facă ieri un adevărat maraton. Dar, să nu uităm, ieri la ora 12.00 din ziuă, clopotele de la toate bisericile și mănăstirile din județul Suceava au bătut, marcând împlinirea unui secol de la semnarea, pe 28 noiembrie 1918 a actului de Unire a Bucovinei cu România.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *