Mii de suceveni în public la spectacolele din prima zi a manifestărilor dedicate celor 65 de ani de viață a Ansamblului ”Ciprian Porumbescu

Mii de spectatori au fost alături de Ansamblul  artistic ”Ciprian Porumbescu” aseară, pe esplanada Casei de Cultură, în prima zi a manifestărilor dedicate împlinirii a 65 de ani de viață a prestigiosului Ansamblu. La deschidere au participat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur precum și primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

După deschiderea oficială a manifestărilor, începută cu buciumași care au sunat din turnul Palatului Administrativ dar și din fața scenei  amplasată pe esplanadă, a luat cuvântul Gheorghe Flutur îmbrăcat în haine naționale care i-a felicitat pe membrii Ansamblului și le-a transmis ”La mulți ani!”.

”Eu nu am echipă de fotbal în Divizia A dar îi am pe ei, membrii acestui Ansamblu,  în divizia A, care sunt ambasadorii adevărați ai tradiționalului și ai autenticului. Am văzut aici și veterani ai ansamblului Ciprian Porumbescu pe care trebuie să îi aplaudăm în această seară. Este Suceava o capitală culturală, o capitală a autenticului? Da! Spun asta răspicat și susțin. Am venit în strai popular și ca să transmit un semnal tinerilor, să păstreze autenticul și tradiționalul, într-o lume care se modernizează accelerat. Transmit acest mesaj de aici, de la Suceava prin care recomand tinerilor dar și celorlalți să încurajeze tradiția, autenticul și straiul popular. Iar dacă îi este cuiva dor de autentic, să vină în Bucovina să vadă originalul. Aici e originalul!”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

Gheorghe Flutur și Ion Lungu au oferit ”Diplome de Excelență” Ansamblului Artistic ”Ciprian Porumbescu. De asemenea, au fost oferite  premii și diplome de excelență de la TVR și de la echipa emisiunii „Tezaur Folcloric” pentru președintele Consiliului Județean Suceava, dar și din partea acestuia către aceste instituții.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a ținut de asemenea să ofere echipei „Tezaur Folcloric” o diplomă de excelență și o medalie pentru împlinirea a 35 de ani de la prima emisiune. „Bun venit la Suceava ”Tezaur Folcloric”. Este o onoare enormă pentru noi, pentru mine ca primar, pentru orașul nostru să găzduim acest eveniment deosebit. Doamna Gheorghița Nicolae, bine ați venit la Suceava, bun venit ”Tezaurului Folcloric” la Suceava. Eu personal sunt un fan al ”Tezaurului Folcloric”. Și dați-mi voie să vă înmânăm o diplomă de excelență. Pentru că dumneavoastră promovați identitatea națională prin tot ceea ce faceți la nivel național, aici în cetatea lui Ștefan cel Mare doresc să vă înmânez și o medalie aniversară – 630 de ani de atestarea orașului. Felicit reprezentantul Televiziunii Române, Gheorghița Nicolae, pentru că este bucovineancă în această seară, în straiul nostru popular și îi mulțumesc foarte mult”, a transmis primarul Ion Lungu.

În această seară spectacolele continuă începând cu ora 19.00 pe esplanada Casei de Cultură. Un Tablou muzical-coregrafic al minorităților din Bucovina va fi susținut de Ansamblul ”Kozacioc” din Bălcăuți, Ansamblul ”Mala Pojana” din Poiana Micului precum și de Ansamblul ”Ciprian Porumbescu. Va urma spectacolul muzical – coregrafic ”La porțile Bucovinei”, susținut de Ansamblul ”Ciprian Porumbescu”, cu soliștii George Finiș, Lucica Păltineanu, Nicolae Vieru, Dana Dăncilă, Marian Gogan, Andreea Chisăliță, Laura Erhan, Alexandru Sahlean, Ionuț Tanța, Iulian Griga, Cosmin Croitor, Ilie Caraș, Nadia Duluman, Alexandru Cozaciuc, Călin Brătianu, Elisa Hechelciuc.

Urmează spectacolul ”Moștenitorii” generației 2009, cu Angelica Fluture, Alexandru Brădățan, Ancuța Corlățan. Va evolua apoi Ansamblul artistic profesionist ”Mureșul”, cu soliștii Ana Ilca Mureșan, Maria Santean Faghiura, Dorina Oprea, Maria Neag, Dorina Grad, Leontina Pop. (Foto: Centrul Creației Populare Suceava. Mulțumim)

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *