Comunicate de presa

Mijloacele de transport în comun, zonele aglomerate, persoanele luate la puricat în cadrul acțiunilor de prevenire a răspândirii SARS COV-2. Amenzi de 10.000 lei aplicate în ultimele 48 de ore

În ultimele 48 de ore, peste 400 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători ISU, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, ai Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului Teritorial de Muncă au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, în restaurante, pe terase și în trafic.

Pe fondul numărului de cazuri de Covid-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus au fost intensificate activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de SarsCov2.

Au fost verificate 169 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost verificate 1163 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse și au fost controlate peste 100 de mijloace de transport.

Polițiștii au depistat 17 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55 din 2020 cu amenzi în valoare de 4.100 lei.

De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale la operatori economici  pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții. Astfel, la două săli de nunți s-a stabilit ca au fost organizate evenimente cu depășirea numărului maxim admis de persoane, unitățile economice neasigurând locațiile nici cu substanțe dezinfectante. Au fost aplicate sancțiuni în valoare de 6000 lei.

În total, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 10.000 de lei.

Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneți la riscuri.             

Purtați masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și în celelalte spații unde este obligatoriu.

Evitați aglomerările de persoane, respectați numărul de persoane la un eveniment, vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur.

Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante.

Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii.

Suntem la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Suntem și vom fi prezenți pe întreg teritoriul județului.

Multumim tuturor celor care au înțeles că numai  împreună vom reuși să depășim această perioadă!

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *