Militarii Batalionului 17 Vânători de Munte “Dragoș Voda” au plantat 2500 puieți de molid la Poiana Negri – Pârâul Pietri, în cadrul programului “Luna plantării arborilor 2019”

Ieri, de Ziua Tineretului, 2 Mai a.c., Ocolul Silvic Dorna Candrenilor a organizat acțiunea de împădurire din cadrul programului național “Luna plantării arborilor 2019”.
Activitatea de împădurire desfășurată în zona Poiana Negri – Pârâul Pietri a fost realizată de 40 militari şi personal civil al Batalionului 17 Vânători de Munte “Dragoș Voda” sub asistenţa tehnică a 20 de silvicultori din cadrul Ocolului Silvic Dorna Candrenilor.

La acţiune s-au alăturat şi voluntari din comuna Dorna Candrenilor.
Au fost plantați 2500 puieți de molid pe o suprafața de 0,5 ha, pe un teren accidentat şi greu accesibil. Deși condițiile au fost dificile – teren pietros şi abrupt – cei 40 vânători de munte au dus la bun sfârșit acțiunea de împădurire datorită pregătirii lor fizice în medii cu dificultate ridicată.
Acțiunea de împădurire s-a desfășurat sub îndrumarea inginerului Nicolae Hurghis, șef al Ocolului Silvic Dorna Candrenilor şi a sublocotenentului Alexandra Lucuţari şi subofițerului de comandă, plutonier adjutant principal Gheorghe Iacob din cadrul Batalionului 17 Vânători de Munte “Dragoș Voda”, transmit reprezentanţii Direcţiei Silvice Suceava în comunicatul postat pe contul de facebook al instituţiei.

Ocolul Silvic Dorna Candrenilor a adus mulţumiri vânatorilor de munte pentru implicarea în acțiunea de împădurire din cadrul programului național “Luna plantarii arborilor 2019”.

Foto: Direcţia Silvică Suceava

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *