MINISTERUL TRANSPORTURILOR GARANTEAZĂ CĂ PE 15 AUGUST VA CIRCULA TREN DE CĂLĂTORI PE TRASEUL DORNEȘTI-PUTNA

Pe pagina de Facebook a Ministerului Transporturilor a fost postat în această seară un mesaj prin care se anunță că, ”Calea ferată Dornești – Gura Putnei – Putna (39 de kilometri), mult așteptată de turiști, a fost reparată de CFR Infrastructură în regie proprie. De la jumătatea lunii august, CFR Călători va circula pe acest traseu. Linia a fost deschisă prima dată în 1898”.

Această declarație făcută publică în această seară, în urmă cu trei ore, urmează unei postări  pe contul de socializare Facebook al Mănăstirii Putna de cu o seară înainte.

”15 august 2018, redeschiderea căii ferate spre Putna. Pe 15 august va avea loc redeschiderea căii ferate Dornești – Rădăuți – Horodnic – Gălănești – Vicovu de Jos – Vicovul de Sus – Bivolărie – Gura Putnei – Putna.”, se arată în mesajul transmis pe rețeaua de socializare Facebook de Mănăstirea Putna.

Din informațiile pe care le avem, se pare că trenul de epocă mai înainte anunțat, nu va pleca de la Suceava în dimineața zilei de 15 august pentru simplul motiv că, deși CFR și-a manifestat disponibilitatea, nu a venit o cerere în acest sens din partea administrațiilor locale sucevene. În cursul zilei de mâine și acest aspect va fi clarificat, stabilindu-se tipul de tren care va circula.

Pe traseul feroviar Rădăuți  – Putna se lucra azi la punctele de intersecție între calea ferată și căile rutiere, lucrătorii estimând că în cel mult două zile, funcție și de buna cooperare cu colegii lor de la Drumuri Naționale, aceste lucrări vor fi terminate.

Vom reveni cu amănunte.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *