Comunicate de presaPolitica

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu: Turismul românesc are nevoie de adevăr, nu de senzațional. Are nevoie de onestitate, nu de bârfe sau de știri false

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, suceveanul Constantin-Daniel Cadariu, a transmis un mesaj în care arată că turismul românesc are nevoie de adevăr, nu de senzațional. Are nevoie de onestitate, nu de bârfe sau de știri false, propunând și un pact petru susținerea țării, pentru următorul an:

”În săptămâna luminată, propun tuturor un pact cel puțin pentru următorul an: să fim sinceri și să facem tot ce putem pentru a ne susține țara, care este binecuvântată cu o frumusețe rar întâlnită. Să promovăm oportunitățile, dar să semnalăm și abaterile, în scopul corectării lor, să evităm generalizările și mesajele părtinitoare sau artificiale. Să fim corecți cu informațiile pe care le furnizăm, pentru că anul trecut ele au avut efect cuantificabil asupra unor destinații din țara noastră prin scăderea cu câteva procente a numărului de turiști. În mod cert, acest caz se referă, în primul rând, la litoralul românesc.

Voi mai da un exemplu: aud că românii nu vor să petreacă concediul în România. Cifrele date de INS și de BNR, însă, ne spun că înregistrăm în primele 2 luni ale anului o creștere cu 10% a numărului turiștilor români față de 2019 (considerat a fi cel mai bun an din istoria turismului național) și mai văd că balanța comercială pe zona turismului s-a diminuat cu 44% față de anul trecut și a revenit tot la nivelul din 2019, însă tranzacțiile pe teritoriul României sunt de 2,8 ori mai mari decât atunci. Este o realitate bazată pe cifre.

Sfintele sărbători de Paște reprezintă un moment bun de a sta alături de familie și de a conștientiza ce e cu adevărat important: sănătatea, cei dragi, tradițiile și credința.

Eu am încredere că și anul acesta lucrurile se vor îmbunătăți și că vom reuși să fim mai buni, împreună.

Sărbători liniștite vă doresc!”

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *