Ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla: Guvernul are soluții financiare și tehnice pentru ca Palatul Administrativ din Suceava să fie reclădit

Ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla, a vizitat astăzi clădirea Palatului Administrativ, afectată de incendiul din 7 martie și a dat asigurări că Guvernul are soluții financiare și tehnice pentru ca această construcție, monument istoric, să fie reclădită.

Președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur, care l-a însoțit pe ministrul Dezvoltării în interiorul clădirii afectate de incendiu a arătat că împreună cu reprezentantul Guvernului, a făcut un tur al Palatul Administrativ,  unde a arătat  efectele dezastrului de sâmbătă 7 martie.

”I-am prezentat un dosar cu o documentație pentru Compania Națională de Investiții, am cerut sprijinul și vreau să-i mulțumesc domnului ministru și Guvernului României, pentru că vor aloca fonduri și în procedură urgentă pentru Palatul Administrativ, ca să putem începe refacerea.

Am luat câteva măsuri începând de sâmbătă pentru salvarea și mutarea documentelor, aparaturii, în 7 locații noi, cei de la Consiliul Județean și Prefectura la Muzeul de Istorie al Bucovinei. Am dat drumul la procedura de contractare a unei firme, are și contractul semnat de ieri pentru a construi șarpanta provizorie, pentru a proteja clădirea de intemperii.

Am făcut o scanare 3D a tuturor birourilor din Palatul Administrativ pentru a avea un început în   proiectare a ceea ce avem de făcut în perioada care urmează. Aseară s-a terminat evaluarea cantitativă a pagubelor și acum suntem în măsură să depunem la CNI documentația care ne ste cerută.

Pe 26 martie avem termenul final cu firma care face expertiza tehnică pentru Palatul Administrativ, în felul acesta intrăm în linie dreaptă pentru refacerea acestei construcții.

Domnul ministru ne-a transmis vești foarte bune iar eu îi mulțumesc încă odată pentru semnul de solidaritate mai mare decât acesta și că a venit atât de repede la Suceava. Vizita era programată, nu știam de nenorocire atunci, încă odată îi mulțumesc”, a declarat Gheorghe Flutur.

Ministrul Cseke  Atilla a arătat că a ținut ca  împreună cu domnul președinte Gheorghe Fluture să vadă efectele incendiului la fața locului.

”Este altceva să vezi lucrurile la televizor sau în hârtii și altceva la fața locului acest moment nefericit. Orice moment de acest fel trebuie să ne îndemne să fim solidari, să ne acordăm sprijinul atunci când este nevoie.

Comunitatea locală are nevoie de această clădire care este și monument istoric. Încă din prima zi, când am avut o convorbire telefonică cu domnul președinte Flutur, l-am asigurat că Guvernul are soluții financiare și tehnice pentru ca Palatul Administrativ să fie reclădit.

Așteptăm expertiza tehnică, vom vedea care sunt soluțiile tehnice și resursele financiare necesare iar prin Compania Națională de Investiții, având Legea Bugetului de Stat în vigoare, vom găsi soluții financiare pentru ca lucrările să demareze foarte rapid iar Palatul Administrativ din Suceava să redevină ceea ce a fost înainte”, a dat asigurări ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *