Actualitate

Ministrul Educației, Ligia Deca: Vizita de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus mi-a întărit convingerea că pasiunea naște întotdeauna performanță

Orașul Vicovu de Sus a fost, în săptămâna pe cale să se încheie, gazda unor activități ale Unviversității de Vară MERITO Bucovina, ediția a V-a, program de formare organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Centrul de Dezvoltare Personală și Profesională EduMax și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Sectoarele Educațional-Teologic, Media și comunicare.

La deschiderea programului de formare destinat cadrelor didactice, eveniment desfășurat la Casa de Cultură a orașului Vicovu de Sus, au fost prezenți Ministrul Educației, Ligia Deca, însoțită de Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava și prefectul Alexandru Moldovan. Au participat și inspectorul școlar general, Grigore Bocanci, Vasile Iliuț, primarul orașului Vicovu de Sus, oficialități și profesori din județele Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Buzău, Cluj, Dolj, Galați, Iași, Mureș, Suceava, Vaslui, Vrancea, din Municipiul București și din Republica Moldova.

Tema generală dezvoltată în atelierele de învățare experiențială și colaborativă a fost ”Profesorul reflexiv, activ şi autonom. Comunități de învățare, iar modulele accesează o problematică diversă, de actualitate”.

A fost o săptămâna plină cu activități frumoase.

Ministrul educației, Ligia Deca, a participat la lucrările Universității de Vară „MERITO” care s-au desfășurat în orașul Vicovu de Sus. Am avut de asemenea organizată Cupa ”Ion Nistor” 2023 la Fotbal, la care participă echipe de fotbal din județul Suceava și nu numai. Duminică, 13 august se vor desfăura meciurile din semnifinale și finanala mică, respectiv finala mare.”

După vizita la Vicovu de Sus, ministrul Educației, Ligia Deca, a transmis:

”Fiecare vizită avută în școlile din România mi-a oferit o mare satisfacție, pentru că am știut că, acolo, elevii sunt pe mâini bune.

Vizita de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus a fost una care m-a emoționat profund și mi-a întărit convingerea că pasiunea naște întotdeauna performanță.

Mărturisesc că am rămas plăcut uimită de complexitatea specializărilor pe care cei aproape 2.000 de elevi le urmează la Liceul Tehnologic „Ion Nistor”, ei având posibilitatea să obțină calificări pentru industrii importante în Bucovina: pielărie, încălțăminte și textile sau prelucrarea lemnului. Acestor copii li se pune la dispoziție o bază materială impresionantă, iar cadrele didactice merită toată prețuirea noastră pentru devotamentul de care dau dovadă.

Am mai aflat că personalul acestei unități de învățământ este entuziasmat pentru că noile apeluri ale PNRR vor face diferența în noul an școlar, prin dotările prevăzute pentru sălile de clasă, pentru laboratoare și pentru ateliere de practică.

Am plecat de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” încrezătoare că elevii de aici au parte de un act educațional de calitate oferit de oameni bine pregătiți.”

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *