Ministrul Răzvan Cuc a răspuns oficial deputatului Ioan Balan: centura Sucevei se va termina în octombrie. Facturile restante către constructori ar putea amâna și mai mult tăierea panglicii

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan a primit de la ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, un răspuns la o interpelare adresată de parlamentarul sucevean adesată la începutul lunii martie a anului 2019, având ca obiect ”Subfinanțarea obiectivului de investiții – finalizarea variantei de ocolire a municipiului Suceava”.

Potrivit acestui răspuns oficial, data estimată pentru finalizarea lucrărilor la șoseaua de centură a Sucevei  este luna octombrie 2019. Reamintim că, cu prilejul celor două  vizite ale  ministrului Răzvan Cuc, din această primăvară, el a susținut că lucrările vor fi terminate pe data de 17 septembrie 2019.

Pe de altă parte, Asociația Pro Infrastructura, prefigurează că inaugurarea nu se va face decît spre sfârșitul anului. Cauza: facturi neplătite de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii din România (CNAIR)  către liderul asocierii de antreprenori care efectuează lucrarea, AUTOTEHNOROM.

 ”Cu o mobilizare serioasă șantierul ar putea fi gata în vară, însă ritmul actual nesatisfăcător împinge inaugurarea spre sfârșitul acestui an. Cauza principală? Cele 10 facturi neplătite de CNAIR, totalizând aproape 15 milioane de lei, de pe contractele derulate cu AUTOTEHNOROM (cum ar fi modernizarea unor sectoare din DN18)”, transmite jurnalistul Victor Cozmei, într-un articol publicat de Hotnews, în care el folosește constatările publicate de Asociația Pro Infrastructura.

Ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc a comunicat deputatului PNL Ioan Balan că procedura de achiziție pentru executarea lucrărilor la obiectivul mențional a fost finalizată prin încheierea contratului cu asocierea SC AUTOTEHNOROM SARL  (lider), SC OPERATIONAL AUTOLEASING, SC OPR ASFALT, OBRAS PUBLICAS Y REGARDIOS SA, SC FLORCONSTRUCT,  SC CALCARUL.

Valoarea contractului este de 61.265.770 lei fără TVA; ordinul de începere a lucrărilor a fost emis pe data de 01.10.2018; fondurile alocate pentru 2018 din Bugetul de stat: 3.500.000 lei; lucrări realizate în 2018: 780,420 lei; reluare lucrări: martie 2019; data estimată finalizare lucrări: octombrie 2019.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a arătat că în conformitate cu propunerea CNAIR pentru proiectul de buget pe anul 2019, pentru obiectivul de investiții ”Varianta de ocolire Suceava” au fost propuse credite bugetare în valoare de 61.097.000lei, în limitele de cheltuieli comunicate de Ministerul Finanțelor Publice.

El mai arată că, după aprobarea Legii Bugetului de Stat pentru anul 2019 și publicarea în Monitorul Oficial, precum și funcție de ritmul lucrărilor, se vor asigura fondurile suplimentare necesare finalizării lucrărilor, prin redistribuire între ”proiectele finanțate la titlul 55.01.12 investiții ale agenților economici cu capital de stat”.

Foto: Asociația Pro Infrastructura. Mulțumim.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.