Minor de 17 ani din Fundu Moldovei, băut bine, a pus mâna pe cheile Chrysler-ul tatălui cu care a intrat în șanț și a rupt gardul vecinului

La 24.01.2024, în jurul orei 23:40, Moroșan Mihai Ștefan, în vârstă de 17 ani, din comuna Fundu Moldovei, a luat cheile autoturismului marca Chrysler tatălui său, fără consimțământul acestuia iar în timp ce îl conducea pe DJ 175, pe raza satului Colacu, comuna Fundu Moldovei, având direcția de deplasare comuna Breaza spre comuna Pojorâta, având ca pasager pe locul din dreapta față pe D.T. de 23 de ani, din Fundu Moldovei, ajuns într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, pentru că nu a adaptat o viteză corespunzătoare la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției de mers, autoturismul fiind proiectat în afara părții carosabile pe partea dreaptă a sensului său de deplasare, unde a distrus o porțiune de 6 m de gard din sârmă aparținând unui consătean.

În urma producerii accidentului pasagerul din autoturism a suferit vătămări corporale, fiind preluat de către echipajele medicale sosite la fața locului și transportat la Spitalul mun. Câmpulung Moldovenesc în vederea acordării de îngrijiri medicale, unde a fost diagnosticat cu „policontuzionat, TCF cu pierdere de conștiință, plagă contuză buză inferioară”, fără a rămâne internat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care i-au fost prelevate 2 mostre de sânge în vederea determinării concentrației alcoolice din sânge.

La sediul Spitalului conducătorul auto a resimțit unele dureri în zona abdomenului, motiv pentru care a fost evaluat din punct de vedere medical, constatând faptul că acesta prezintă o contuzie toraco-abdominală, fiind transferat la Spitalul de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava în vederea acordării de îngrijiri medicale amănunțite. 

În urma verificărilor în bazele de date ale Poliţiei Române s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Având în vedere măsurile privind limitarea răspândirii virusului COVID 19 și totodată a restricționării deplasării persoanelor după ora 23:00, atât conducătorul auto cât și pasagerul din autoturismul acestuia urmează a fi sancționați conform Lg. 55/2020, pentru lipsa declarației care să ateste, motivul caracterului urgent a deplasării lor.

S-a întocmit dosar penal cu privire la infracţiunile de „vătămare corporală din culpă”, „conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice”, ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „furtul în scop de folosință”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *