Minor de 17 ani din Vicovu de Sus, autor a 15 furturi în zona Vatra Dornei, urmărit și prins de poliție după ce și-a abandonat mașina cu care s-a izbit într-un parapet și a fugit în pădure

În continuarea cercetărilor efectuate privind mai multe cauze de furt din zona Vatra Dornei, la nivelul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei a fost organizată o acţiune la care au fost angrenaţi polițiștii SPR 15 Vatra Dornei care, în noaptea de 26.10.2018, în cadrul acțiunii de prevenire a faptelor cu violență inițiate la nivelul IPJ Suceacva au desfăşurat activităţi de patrulare pe raza com. Dorna Arini cu o autospecială neinscripţionată.

În 26.10.2018, în jurul ori 02.00, echipajul în cauză a observat un autovehicul care nu îşi justifica prezenţa pe raza com. Dorna Arini şi despre care existau informaţii că a fost folosit la comiterea furturilor din noaptea precedentă, sens în care au efectuat semnal regulamentar de oprire.
Întrucât conducătorul autovehiculului nu s-a conformat, s-a procedat la urmărirea maşinii suspecte de pe raza com. Dorna Arini, acesta continuându-şi deplasarea până pe raza loc. Valea Putnei, com. Pojorâta, unde conducătorul auto, pe fondul neadaptării vitezei a pierdut controlul volanului şi s-a izbit cu maşina de un parapet, după care a părăsit autovehiculul urmărit şi a fugit într-o zonă împădurită.
Ulterior, în jurul orei 05:45, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc l-au depistat pe un minor de 17 ani, din orașul Vicovu de Sus, pe raza com. Pojorâta, iar în urma conducerii la sediul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei, acesta a recunoscut comiterea faptelor.

S-a procedat la indisponibilizarea autovehiculului abandonat, în interiorului acestuia fiind identificate bunuri sustrase din nouă garaje de pe raza com. Dorna Arini.
În urma probatoriului administrat s-a reuşit probarea activităţii infracţionale şi recuperarea parţială a prejudiciului cauzat, estimat la 6.000 lei, cu ocazia comiterii celor 15 infracţiuni de furt şi distrugere.
S-a dispus reţinerea suspectului minor pentru 24 de ore și introducerea în arestul IPJ Suceava.
S-a întocmit dosarul penal sub aspectul săvârșirii a 15 acte materiale de „furt calificat”, a unei infracţiuni de „distrugere” şi infracţiunii de „conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *