Actualitate

Minor din 17 ani din Pătrăuți, prins după o urmărire pe ulițele satului, după ce a intrat cu mașina într-un gard. A fost încătușat și dus în arest

Joi după amiază, pe la ora 13:15, în timp ce polițiștii din cadrul SPR 5 Dărmănești, efectuau serviciul de patrulare pe DJ 208V în comuna Pătrăuți, au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism Ford. Șoferul nu a oprit, continuând deplasarea pe un drum comuna, înspre zona denumită „pârâul Pătrăuceanca”.

Polițiștii au pornit în urmăriea acestuia. În plină viteză, Fordul a  acroșat partea o Dacie Logan, parcată în fața unei locuințe dar nici acum nu a oprit.  A mai mers aproximativ 400 de metri, iar într-o curbă la stânga, pe drumul acoperit cu pietriș, șoferul a pierdut controlul vehiculului, izbindu-se frontal cu un gard din lemn.

Conducătorul auto a coborât din autoturism și a fugit înspre pârâul Pătrăuceanca, fiind urmărit de polițiști. Imediat ce a traversat apa, individul a fost ajuns din urmă și încătușat.

S-a stabilit că acesta este un minor, Matei C., de 17 ani, din comuna Pătrăuți, care nu are permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule iar automobilul Ford pe care în conducea nu figurează ca fiind înmatriculat în România, numărul de înmatriculare, fiind atribuit unui autoturism marca Nissan.

Matei C. a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

I s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă și „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”.

Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava s-a dispus măsura reținerii tânărului pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de luare a unei măsuri privative de libertate.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *