Minora Bianca de la Chilișeni – Udești a fost găsită: Fugise cu iubitul Ferdinand, dar polițiștii le-au scurtat clipele de fericire

Duminică după amiaza, IPJ Suceava a transmis un mesaj prin care se cerea cetățenilor responsabili să ajute la găsirea unei fete de 14 ani din satul Chilișeni, comuna Udești, fugită de acasă ieri ieri dimineață, către o destinație necunoscută. Detaliul oferit: s-ar putea să fie îmbrăcată cu haine specifice comunității rome.

Misterul plecării fetișcanei a fost dezvăluit, și în urma apelului IPJ către mass media și a postărilor pe rețelele de socializare. De fapt, copila a vrut să plece către un alt destin, alături de iubitul ei, pe nume Ferdinand, de 21 de ani dar au fost găsiți relativ repede și readuși amândoi la casele lor.   

Duminică după amiază, după ora 15.00,  lucrătorii S.P.R. 2 Ipotești au fost sesizați prin 112 de către un tânăr din satul Chilișeni, comuna Udești,  despre faptul că sora sa Bianca în vârstă de 14 ani a plecat voluntar de la domiciliu în dimineața zilei de ieri.   

Polițiștii au stabilit că Bianca în vârstă de 14 ani are domiciliul în satul Chilișeni, comuna Udești, în comunitatea de rromi, unde locuiește împreună cu părinții și frații săi. În dimineața de sâmbătă, 21.11.2021, pe la orele 06:00 părinții ei, Gheorghe și Brîndușa, împreună cu fiul Benone, au plecat cu căruța la Piața Agroalimentară din Verești.

Fata a rămas la domiciliu împreună cu nepotul Daniel în vârstă de 10 ani, care prin jurul orei 09:00 a plecat la joacă.

Părinții s-au întors acasă pe la ora 10:30 și l-au găsit doar pe nepotul Daniel, care le-a spus că nu știe nimic de Bianca.

Rudele au căutat-o prin tot Chilișeniu, însă nu au găsit-o, așa că, care în jurul orei 15:30 au sunat urgențe.

Polițiștii au făcut verificări pe raza comunelor Udești, Bosanci și Verești însă nu au fost obținute date care să conducă la identificarea minorei în cauză așa că s-a dispus darea în urmărire a minorei Bianca, în vârstă de 14 ani.

Din investigațiile care au urmat, s-a aflat că fata  ar putea fi în compania unui anume Stănescu Ferdinand de 21 de ani. Contactat de polițiști, Ferdinand  a răspuns și a spus că  amândoi tinerii se află în Șcheia,  în zona S.C.  BERMAS  S.A., unde au fost găsitți de o patrulă a Poliției.

În urma audierii efectuată în prezența mamei sale, minora Bianca a declarat că vorbește cu Ferdinand de circa o lună și sâmbără pe la 11:00 a plecat de bunăvoie de la domiciliu, s-a întâlnit cu  Ferdinand care a venit după ea cu un taxi și împreună au plecat în municipiul Suceava. Au  rămas împreună până la găsirea lor de polițiști, timp în care s-au plimbat prin orașul Suceava, nu a fost victima vreunei infracțiuni și nici nu a fost abuzată în vreun fel.

Bianca a fost încredințată familiei, respectiv mamei sale, Brîndușa, urmând să fie informată, prin adresă, D.G.A.S.P.C. Suceava cu privire la situația minorei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *