Minoră de 15 ani, agresată de tată, la Ostra. Părinții ei sunt divorțați de 11 ani iar fata locuia cu tatăl ei agresiv. Ordin de protecție împotriva acestuia și dosar penal

La 11.05.2021, ora 20.00, Poliția orașului Frasin a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că o minoră de 15 ani, din comuna Ostra, a fost agresată de tatăl său,  un bărbat de 37 ani.

Minora locuiește în Ostra, împreună cu tatăl său Gheorghe G. și concubina acestuia Cristina D., mama sa Maria I.  fiind divorțată de Gheorghe G. de 11 ani și plecată în străinătate.

Marți seară, în jurul orei  20.00, Gheorghe G., pe fondul unor discuții în contradictoriu, a lovit-o pe fiica sa minoră. În cursul zilei de 12.05.2021, fata de 15 ani va fi prezentată SML Suceava pentru examinare medico-legală.

A fost întocmit formularul de evaluare asupra vieții și integrități victimei, ocazie cu care s-a stabilit că există risc iminent, constatare rezultată în urma verificărilor efectuate și a solicitării persoanei vătămate.

A fost emis un ordin de protecție provizoriu în care s-a dispus ca, începând cu data de 11.05.2021, pe o perioadă de 5 zile, reprezentând o durată de 120 ore, respectiv până la data de 16.05.2021, agresorul să respecte următoarele măsuri de protecție: să păstreze o distanță minimă de 100 metri față de fiica lui și față de unitatea de învățământ a victimei.

Minora a fost  încredințată  bunicilor materni, cu domiciliul în aceeași localitate,  care vor avea grijă de ea în continuare.  

A fost informat şi Compartimentul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei comunei Ostra pentru a efectua verificări şi a dispune măsuri legale.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „violenţă în familie”.

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *