Minoră de 15 ani, gravidă în cinci luni, bătută de concubinul de 19 ani în cătunul de romi de la Horodnicul de Sus. Scena a fost filmată de fostul concubin al mamei fetei și a fost postată pe internet

În cursul serii de vineri, 14 februarie, în jurul orei 21.15 polițiștii  Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea s-au autosesizat cu privire la un clip video apărut pe rețele de socializare în care era surprinsă o agresiune asupra unei femei. Echipajul a identificat locația în care s-a produs agresiunea (respectiv un cătun de romi din comuna Horodnic de Sus). În continuarea  verificărilor s-a constatat că victima este o minoră de 15 ani, însărcinată în luna a 5-a, iar agresorul este concubinul acesteia de 19 ani. De asemenea,  în urma audierii minorei în prezența avocatului din oficiu dar si a mamei sale care locuiește în același areal a rezultat că filmarea este făcută  în data de 15.01.2020 și ar fi fost făcută în joacă, fără a conține o agresiune reală.

Filmarea ar fi fost realizată si postată de fostul  concubin al mamei fetei ca un act de răzbunare. Victima a refuzat  în prezența mamei și avocatului din oficiu sa depună plângere penală. Au fost aplicate toate procedurile incidente. S-a aplicat chestionarul de risc și a fost constituită Echipa Intersectoriala Locală. A fost informat DGASPC Suceava și Avocatul Poporului. A fost informat prim procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Rădăuți și s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie raportat la infracțiunea de loviri sau alte violențe si act sexual cu un minor.  În funcție de rezultatul verificărilor, poziția procesuală  a victimei si celelalte aspecte constatate de instituțiile cu atribuții în domeniu, se va dispune procedural.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.