Miracol al naturii în Suceava: Liliacul, merii și cireșii au înflorit a doua oară în prag de toamnă!

Miracole ale naturii, efecte ale schimbărilor climatice, semne anume pentru ce va urma? Cine poate ști? Este un fapt că în orașul Suceava, pomii înfloresc iarăși la mijloc de august iar castanii înfrunzesc a  doua oară într-un mod greu de explicat.

Am oferit un exemplu săptămâna trecută, descoperit într-o livadă din cartierul Ițcani, unde  îmbobociseră primele flori de măr din al doilea val al acestui an. Astăzi în pomii din acea livadă, florile s-au deschis cu totul, pe aceleași crengi de pe care încă nu au fost culese merele crescute din florile de primăvară.

Tot astăzi, de pe strada Petru Mușat, din apropierea Bisericii Mirăuți,  din centrul Sucevei, am primit alte vești  miraculoase. În grădina doamnei Viorica Boiciuc a înflorit a doua oară liliacul! Avem poze de acolo, nu-i o farsă! În grădina vecinului, Dan Acibotăriță, au înflorit pentru a doua oară merii, dar și cireșul! Domnia sa este președinte la Partidul Verde, filiala județeană Suceava. Verde la verde trage, se vede treaba.

Doar peste drum de Palatul Administrativ, într-un castan din care primele frunze crescute în primăvară au căzut, altele proaspete le-au luat locul zilele acestea, verzi și fragede,.Doar pe o jumătate din copac, fiindcă pe cealaltă jumătate, frunzele îmbătrânite și maronii  mai rezistă în bătaia soarelui de sfârșit de vară,  abia mai ținându-se de crengi.

Mai există o explicație. La renașterea naturii în primăvara acestui an, sucevenii nu au putut fi părtași cu adevărat, fiind blocați de carantină în casele lor. Iată că acum pare-se că li se oferă un al doilea prilej, pentru câteva zile, să se bucure de miracolul pomilor înfloriți, la scară mai mică, desigur.   

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *