Mircea Diaconu, candidatul Alianței ”UN OM”, Pro România – ALDE, la Suceava: ” O infuzie de nădejde în această națiune poate produce minuni”

Mircea Diaconu, candidatul Alianței electorale ”UN OM” Pro România – ALDE a fost în această după amiază la Suceava, chiar în prima zi după ce a  fost oficializată lista celor 14 candidați la funcția de președinte al României. Pe buletinul de vot, Mircea Diaconu, actor și europarlamentar va avea caseta cu numărul 10.  Un sondaj publicat în aceste zile de Ziarul Financiar (realizat de Socio – Data) îl plasează pe candidatul alianței ”UN OM” pe locul trei în preferințele electoratului cu 16% , după Klaus Iohannis (40%) și Viorica Dăncilă (19%).

Întâlnirea cu potențialii alegători a avut loc în Parcul Central, peste drum de Palatul Administrativ, între bustul compozitorului Ciprian Porumbescu și fântâna arteziană, fostă cu globuri. Au participat cam 60 de suceveni interesați  dar, spuneau oamenii pe stradă, ar fi venit mai mulți dacă vizita fostului mare actor ar fi fost mai bine mediatizată de partidele care îl susțin.

În acest context, candidatul la președinție Mircea Diaconu a declarat că a venit la Suceava într-o ”vizită culturală”. Ulterior a detaliat: ”Cultura este  o formă de comunicare între oamenii iar ceea ce încerc să fac eu este chiar comunicarea între oameni. Formularea folosită este imaginea României în afară, de regulă  eu propun imaginea despre noi înșine. Eu sunt speriat că s-a deteriorat imaginea despre noi înșine. Organismul nostru ca națiune este în riscul de a rămâne fără imunitate. Nădejde și speranță, să le punem la un loc. În măsura în care o să înțelegem la nivel de individ, de cetățean, că și de noi lucruri depind lucruri de acest tip. Pe oricine întrebi, afli că mereu sunt alții de vină. Să izbutim să participăm toți, cât de puțin la ceva care  ne trebuie tuturor. O infuzie de nădejde în această națiune poate produce minuni”.

Mircea Diaconu a mai spus că nu îl interesează deloc sondajele pentru că în astfel de zile se mișcă zilnic. Pe de altă parte sondajele reale sunt cele de la vot și exit-poolurile și pentru că orice sondaj, științific vorbind are o marjă de eroare de 3%. Despre exit-pooluri am înțeles că vor fi interzise. Cum sunt ”bara – bara  trei locuri, acelea, un 3% schimbă tot la oricine dintre ei. Nu mă interesează subiectul, vreau să mă fac auzit, vreau să schimb niște lucruri. Dacă voi fi înțeles și auzit, ce se întâmplă mai departe este consecința. Puterea mea de convingere și de argumentare e funcțională, atunci se întâmplă un răspuns din partea cetățenilor iar eu mă voi supune acestui răspuns”, a transmis Mircea Diaconu. Cât privește locul 10 în buletinul de vot, el a declarat că îi place. Cui nu-i place 10? Sună bine.”.

Candidatul Mircea Diaconu a venit la Suceava nu numai pentru a se întâlni cu alegătorii ci și pentru a obține de la  o patiserie respectabilă  o cutie cu plăcinte poale-n brâu.  El a ținut în permanență sub observație cutia cu bunătăți, având-o sub ochi și la întâlnirea cu sucevenii dar și la conferința de presă care a urmat. Asta pentru că fără aceste plăcinte,  a destăinuit el, i-a transmis soția că nu are pentru ce să se întoarcă acasă.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *