Mirela Adomnicăi, candidat PSD la președinția Consiliului Județean Suceava: Nu s-a obținut niciun euro finanțare europeană directă pentru județ în ultimii 4 ani, sunt laude cu munca altora

Mirela Elena Adomnicăi, candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava a detaliat într-o declarație de presă afirmația privind faptul că în ultimii 4 ani, Consiliul Județean Suceava nu a reușit să atragă niciun euro prin efort propriu din bani europeni.

Într-o conferință de presă anterioară Mirela Adomnicăi a  prezentat o situație privind absorbția fondurilor europene ați rostit cuvinte dure la adresa actualei conduceri a Consiliului Județean Suceava, spunând că în ultimii 4 ani nu s-a obținut nici un euro finanțare europeană directă pentru județul Suceava.

”Cuvintele sunt dure pentru că reflectă realitatea. În ultimii patru ani nu s-a obținut nici un euro de către Consiliul Județean Suceava, prin proiecte proprii care să fi fost concepute și implementate în ultimii 4 ani. Sunt cuvinte dure pentru că asta este realitatea pe care am găsit-o ca informație publică. Orice persoană interesată poate accesa site-ul Consiliului Județean Suceava și se poate lămuri.

M-am uitat la segmentul care reflecta proiectele cu finanțare europeană pe care le implementează Consiliul Județean Suceava.

Am găsit 10 poziții pe care le-am citit cu atenție, să văd ce reprezintă fiecare proiect. Am constatat cu regret că. în primul rând, în ultimii 4 ani,  nu a existat nici un proiect care să absoarbă fonduri europene și care să fie creația integrală a Consiliului Județean Suceava.

Am găsit restanțe ale unor proiecte demarate de alte conduceri ale Consiliului Județean Suceava. Am văzut în spațiul public o declarație a actualei conduceri a Consiliului Județean Suceava, cum că s-au absorbit peste 600 milioane de euro, în ultimii 4 ani.

Jumătate din această sumă declarată ca fiind absorbită este practic proiectul privind rețeaua centralizată apă – canal. Este un proiect demarat încă de pe vremea când conducerea Consiliului Județean era asigurată de domnul Gavril Mârza. Cu bâlbâieli, cu poticneli, din 2008 până în 2016, proiectul s-a concretizat. Abia acum vorbim de implementarea unui proiect demarat acum 12 ani de zile.

Este un proiect absolut necesar. Nu avem asigurate racordurile la sistemele de apă, canal, gaz metan, utilități absolut necesare și elementare, subiecte despre care nu ar mai trebui să vorbim în 2020.

Acum ar trebui să vorbim despre alte proiecte, integrate, conectate, parteneriate cu alte județe, strategii de dezvoltare la nivel regional.

Din păcate, suntem în stadiul în care trebuie să vorbim în  continuare despre apă, canal, gaz și asfalt.

Consiliul Județean nu are  o altă contribuție în acest proiect, decât că este acționar în Asociația Județeană de Apă și Canal (AJAC). Nu este nici beneficiar, nici partener, nu are nicio calitate. Municipiul Suceava este de exemplu, acționar principal, cu 60% din proiectul AJAC”, a transmis Mirela Elena Adomnicăi, candidatul Partidului Social Democrat la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava..

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *