Mirela Adomnicăi, candidat PSD pentru conducerea CJ, răspunde senatorului liberal Daniel Cadariu: ”este regretabilă această abordare misogină”. Urmează o plângere la CNCD. Comunicat

Mereu am considerat că în politică este nevoie de diplomație și că în confruntările politice trebuie folosit un limbaj civilizat, în timp ce discursul politic trebuie argumentat pe baza informațiilor, nu a opiniilor personale.

Deși dl senator Cadariu face apel la o „confruntare în idei și proiecte, pentru ca lumea să înțeleagă ceva”, exclude  aceasta posibilitate atunci când candidatul este femeie.

Este regretabilă această abordare misogină care, conform prevederilor legale ce sancționează discriminarea pe bază de gen, este definită ca „un comportament manifestat în public care vizează atingerea demnității ori crearea unei atmosfere ostile, degradante umilitoare sau ofensatoare împotriva unei persoane legat de gen” – am citat din lege.

Ca urmare, în cursul acestei săptămâni, voi depune o plângere în acest sens la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CDCD, n.r.) și îmi exprim speranța că acest derapaj regretabil nu va caracteriza campania electorală care urmează. Și eu îmi doresc să  ne confruntam în idei și proiecte în interesul sucevenilor, pentru ca aceștia să aleagă în cunoștință de cauza și nu conform „ghicitului” dlui senator. Pe de alta parte, ca fost parlamentar, îi reamintesc acestuia că imunitatea parlamentară în ceea ce privește exprimarea opiniilor politice nu este un privilegiu, ci o garanție a exercitării mandatului în calitatea sa de reprezentant al poporului. Popor din care fac parte și femei.

Mirela Elena Adomnicăi

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *