Politica

Mirela Adomnicăi, candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Suceava: obiectivele principale ale mele și ale echipei mele sunt reabilitarea imaginii județului Suceava și dezvoltarea economică

Candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, a oferit un prim interviu în campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie,  publicației online Suceava smartpress, înregistrat de postul de televiziune Cromtel Rădăuți.  

Pe parcursul întâlnirii, Mirela Elena Adomnicăi a detaliat viziunea sa pentru dezvoltarea județului Suceava, în calitate de viitor președinte al Consiliului Județean.

Este vorba despre 10 direcții de dezvoltare, care gravitează în jurul sloganului central : ”E timpul pentru Suceava”, prin care este prezentată legătura între viziunea cu care a plecat în campania electorală pentru alegerile locale Mirela Elena Adomnicăi și echipa sa și dorințele cetățenilor, care apreciază că există nevoia de schimbare. Partidul Social Democrat, prin oferta candidatului la funcția de președinte al Consiliului Județean,  trebuie să răspundă acestei nevoi de schimbare.

 Un mesaj grafic, conținând mai mult decât niște simple cuvinte

”E timpul pentru Suceava”, este componenta centrală a mesajului transmis  iar roată în jur, într-o viziune grafică relevantă,  sunt prezentate, ca linii directoare, 10 direcții care gravitează, precum sateliții, în jurul ideii de bază: Suceava Sănătoasă, Suceava Inteligentă, Suceava Educată, Suceava Verde,  Suceava Culturală, Suceava Activă, Suceava Integrată, Suceava Turistică, Suceava Conectată, Suceava Digitală. Acestea sunt direcții pe care, în calitate de președinte al Consiliului Județean, Mirela Elena Adomnicăi își propune să canalizeze eforturile pentru județul Suceava, înspre dezvoltarea acestuia.

 

Mirela Adomnicăi, două obiective principale: reabilitarea imaginii județului Suceava și dezvoltarea economică

În acest prim articol, prezentăm contextul în care cele 10 teme enunțate anterior, vor trebui puse în practică, două obiective stând la baza politicii administrative pe care Mirela Elena Adomnicăi  își propune să o promoveze de la nivelul Consiliului Județean: reabilitarea imaginii județului Suceava și dezvoltarea economică a acestuia.  

Iată primul mesaj al candidatului pentru președinția Consiliului Județean Suceava, Mirela Adomnicăi, care conține, pe lângă o scurtă prezentare și ideile esențiale care stau la baza proiectului său pentru județul Suceava:

”Nu am candidat până acum nici pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, nici pentru funcția de consilier județean ori pentru cea de primar ori consilier local. Singura candidatură care a presupus un vot a fost în 2004 când am candidat  pentru Camera Deputaților și în 2008 la votul uninominal când s-a votat pentru persoane, nu pe listă.

Este prima dată când candidez pentru o funcție eligibilă la nivel local. Revenind la simbolul nostru ofertei electorale, noi, Partidul Social Democrat, vorbesc despre mine dar și despre echipa care candidează din partea PSD la alegerile locale,  însemnând toți candidații de primari în cele 114 localități din județul Suceava, echipele de consilieri locali, echipa de candidați la Consiliul Județean, am conceput oferta noastră electorală cu care să ne prezentăm în fața sucevenilor, plecând de la două obiective principale pe care le-am structurat simplu, astfel încât să fie mai ușor de ânțeles de toată lumea, mai ușor de vizualizat, de aceea am făcut și această grafică, pentru cele zece direcții de dezvoltare.

Cele două obiective pe care se structurează oferta electorală sunt foarte bine strânse între ele.

Se pleacă în primul rând de la reabilitarea imaginii județului. Din nefericire, județul Suceava, nu cu multă vreme în urmă, în această primăvară, a trecut printr-o perioadă foarte complicată. Am fost în premieră la nivel național un județ cu o parte din el în carantină, care și-a pus pecetea în mod nefericit pe imaginea județului nostru. Atâta vreme cât nu reușim să reabilităm această etichetă pe care eu o consider nedreaptă, lipită pe județul nostru, nu o să reușim să ajungem la al doilea obiectiv pe care îl avem în vedere, relansarea economică a județului.

Insist asupra acestui obiectiv principal: reabilitarea imaginii județului, pentru că noi, bucovinenii, avem și o mândrie a noastră: Când se vorbește moldoveni, noi ținem să subliniem că nu suntem simpli moldoveni, suntem mai mult decât atât, suntem bucovineni. Avem transmisă astfel, de generații, o mândrie care ne-a fost afectată.

Dacă ne amintim prin aprilie – mai anul acesta, cine trimetea produse din Suceava, producător autohton; cine pleca în altă parte cu o mașină cu număr  de înmatriculare din Suceava, era imediat etichetat și suporta un tratament diferențiat în sens negativ.

 

Reabilitarea  imaginii județului nu o poate face cel care s-a făcut vinovat de situația în care am ajuns

 

Pe de altă parte, această reabilitare a imaginii județului nu o poate face cel care s-a făcut vinovat de situația în care am ajuns. Vorbesc de legitimitate și credibilitate. Încă mai avem de suportat aceste consecințe. De aceea, propunerea și oferta noastră pentru relansarea economică a județului, pleacă de la un proiect solidar în care și presa și toți actorii importanți avem rolul nostru, pentru reabilitarea imaginii județului. Este un proiect pe care îl văd plecând din județ, preluat inclusiv de presa națională, cu relatări din județul nostru, să arătăm că lucrurile nu sunt așa cum au fost prezentate.  

Ne-am revenit, suntem un județ ospitalier, fără probleme deosebite, nici mai mari, nici mai mici decât sunt în altă parte în țară, în altă parte în Europa.

 

Ultimii patru ani au fost o perioadă pe care am ratat-o din perspectiva accesării fondurilor europene

După ce vom reabilita această imagine, și în paralel plecând, trebuie să facem relansarea economică a județului. Noi am avut în ultimii patru ani o perioadă pe care am ratat-o din perspectiva accesării fondurilor europene. Este ceasul al 13-lea. Încă mai este timp să gândim toată strategia județului în continuare pe o finanțare europeană. Fiindcă este o criză economică, o criză politică, o criză medicală, o criză educațională pe care le traversăm. În acest context, finanțarea guvernamentală este din punctul meu de vedere și din experiența pe care o am în administrația publică locală și cu informațiile pe care le am de la nivel central, ultima variantă pentru finanțarea investițiilor.

De aceea, toată strategia de relansare economică a județului Suceava am gândit-o pe aceste 10 direcții, cu finanțare europeană, pe care nu trebuie să o mai ratăm, dacă vrem să recuperăm, să ne revenim și să fim mai mult decât am fost, a transmis Mirela Elena Adomnicăi.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *