Mirela Elena Adomnicăi, candidatul PSD pentru conducerea Consiliul Județean, după depunerea candidaturii: Program în 10 puncte pentru un județ de nota 10

Vineri după amiază, pe platoul din fața cetății de Scaun a Sucevei a avut loc lansarea, după depunerea candidaturilor, a  candidaților Partidului Social Democrat la Consiliul Județean și la mai multe primării din județ. Gazdă a fost președintele Organizației județene PSD Suceava senatorul Ioan Stan iar invitat de onoare a fost senatorul Titus Corlățean, vicepreședinte al PSD la nivel național. Arătând că, din motive impuse de pandemie, nu s-a putut organiza o lansare mai de anvergură a candidaților Partidului Social Democrat la alegerile locale din 27 septembrie în municipiul Suceava, senatorul Ioan Stan a dat asigurări că sunt mii de suceveni care sprijină aceste candidaturi iar locuitorii județului sunt invitați să vină la vot pentru o schimbare a viziunii privind modul de conducere a județului.

Prima persoană care a luat cuvântul la întâlnirea de aseară a fost candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, Mirela Elena Adomnicăi:

”Astăzi am depus la Biroul Electoral Județean dosarele pentru candidaturile la funcțiile de președinte al Consiliului Județean și pentru consilieri județeni. Acest demers ne-a dat statutul oficial de candidat pentru alegerile locale pe care vrem să le câștigăm, scopul nostru fiind acela de a da județului Suceava o administrație eficientă. O administrație este eficientă mai atunci când comunitatea trece prin momente dificile, nu când anunți proiecte grandioase care nu se rea,lizează. Dacă este ceva foarte clar la perioada de carantinare prin care a trecut Suceava este faptul că toate lucrurile care s-au întâmplat atunci nu au fost un accident. Au fost consecința unei administrații ineficiente. Aș vrea în calitate de președinte al Consiliului Județean Suceava  să reușesc ca fiecare localitate să se simtă centru al județului Suceava. Voi acționa în calitate de președinte al Consiliului Județean Suceava astfel încât fiecare localitate, indiferent de apartenența politică a primarului care o conduce, să își aducă contribuția la bunăstarea județului. Nici un primar nu va fi hăituit și nu va fi ignorat. Nici un primar nu va fi racolat. Iar fondurile publice județene vor fi alocate în funcție de priorități, pe bază de proiecte. Autoritarismul va fi înlocuit cu implicare față de oameni. Mă voi lupta să apăr demnitatea sucevenilor și vă promit că Suceava va fi pentru mine locul și voi ține cu Suceava oriunde voi merge. Imediat după preluarea mandatului mi-am propus să adopt un proiect de reconstrucție a imaginii județului Suceava la nivel național, pentru că imaginea acestuia a avut foarte mult de suferit în acea perioadă când municipiul Suceava și comunele limitrofe au fost în carantină. Acest lucru se simte nu doar din discursul mediatic la nivel național. Se simte mai ales din starea economică precară a județului.  Nu mai putem să stăm și să ne uităm cum vorbesc alții despre județul nostru. Trebuie să ne implicăm noi înșine în comunicarea despre noi, despre cine suntem și ce facem și despre valorile noastre. Acest proiect foarte important trebuie implementat acum dacă vrem ca turismul să renască, dacă vrem ca investitorii să vină în zonă, dacăp vrem să avem salarii mai mari decât cele de acum în județul Suceava. Actuala conducere a județului Suceava nu a avut și nu are nici un plan. Iar sucevenii sunt îngrijorați pentru că nu știu la ce să se aștepte în viitor. Liderii care îi conduc acum nu sunt nici previzibili, nici credibili.

Oferta cu care PSD Suceava vine pentru suceveni  este structurată pe două obiective principale: avem nevoie de un proiect care să reconstruiască imaginea județului Suceava la nivel național, cum am spus. Al doilea obiectiv principal se referă la relansarea economică a județului. Această relansare economică am gândit-o plecând de la cele 5 linii directoare, avute în vedere în programul de finanțare europeană pentru intervalul 2021 – 2027. Județul Suceava nu a beneficiat în ultimii ani de accesarea de fonduri europene care să se regăsească în investiții. Cele 5 obiective europene le-am regândit la nivelul județului Suceava în 10 obiective, pentru că vreau să avem un județ de nota 10.

Este vorba despre:

 O Suceavă sănătoasă, care înseamnă servicii medicale de calitate și cât mai aproape de suceveni.

O Suceavă digitală – administrație la un clic distanță de suceveni.

O Suceavă conectată care înseamnă localități sucevene legate prin drumuri publice asfaltate.

O Suceavă turistică. Industria turismului sucevean trebuie să ajungă la nivel european.

O Suceavă integrată. Fiecare sucevean va trebui să beneficieze de apă, canal și gaz.

O Suceavă activă, care presupune un parteneriat real  cu societatea civilă, un parteneriat real cu mediul de afaceri. Locuri de muncă mai bine plătite pentru suceveni.

Suceava culturală, gândită din perspectiva culturii de calitate pentru toți sucevenii.

Suceava verde: realizarea economiei circulare și un mediu mai sănătos pentru toți sucevenii.

Suceava educată: educație de calitate, în unități de învățământ autorizate.

Suceava inteligentă: promovarea unui sector agricol inteligent, rezilient și diversificat, care să garanteze securitatea alimentară.

Toate aceste zece obiective care fac parte din proiectul Partidului Social Democrat pentru Suceava, începând chiar de mâine urmează să fie detaliat pe obiective de investiții, pe localități, astfel încât, până în data de 27 septembrie, fiecare sucevean să cunoască acest proiect. Noi ne dorim și sper să reușim  să convingem că acest proiect este realizabil pentru că pleacă de la nevoi reale și dorințe ale fiecărui sucevean.  Noi ne dorim să îndeplinim aceste dorințe și să satisfacem aceste nevoi.

Sper ca acest proiect să însemne că lăsăm trecutul de o parte, că primvim înainte și ca toată lumea să înțeleagă că în sfârșit este timpul pentru Suceava. ”, a transmis Mirela Elena Adomnicăi, candidatul PSD Suceava pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava.

Pentru că astăzi își aniversează ziua de naștere, redacția Suceava smartpress transmite doamnei Mirela Elena Adomnicăi, urări de La mulți ani sănătoși și multă putere de muncă!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *