MITINGUL AVIATIC DE LA AEROPORTUL ”ȘTEFAN CEL MARE” SUCEAVA A FOST ANULAT

Mitingul aviatic de la Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava, SUCEAVA AIR SHOW, programat pentru această după-amiază va fi anulat, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Niță.
La Aeroportul Suceava s-a constituit un comandament de criză care va oficializa această decizie, a transmis Gheorghe Niță care a menționată că în aceste condiții ar fi fost imposibil ca evenimentul să mai aibă loc.
Amintim că în această dimineață, pe Aerodromul de la Frătăuții Vechi două aeronave de înaltă acrobație, de tip SKYBOLT, având la manșă piloți ai formației ASALT de la Timișoara, s-au ciocnit în aer în timpul uni zbor de antrenament. Un pilot a decedat iar celălalt, grav rănit a fost transportat cu elicopterul SMURD la UPU Iași.
Avioanele urmau să evolueze în această după-amiază la mitingul aviatic de la Aeroportul Salcea.

Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava a transmis un comunicat pe care îl redăm: ”Cu profund regret, vă aducem la cunoştință că în urma tragicului accident aviatic care a avut loc astăzi la Aerodromul Frătăuții Vechi, în timpul antrenamentelor pentru pregătirea Show-ului aviatic programat pentru astăzi, ne aflăm în situația de a suspenda demonstrațiile aeriene din cadrul evenimentului. Cu toate acestea, vă informăm că va avea loc o expoziție de avioane la sol”.

 

Please follow and like us:

2 comentarii la „MITINGUL AVIATIC DE LA AEROPORTUL ”ȘTEFAN CEL MARE” SUCEAVA A FOST ANULAT

 • 5 august 2018 la 7:07
  Permalink

  Din păcate!
  Sigur, nu e de căutat obligatoriu vinovați printre organizatori. Ar fi excesiv și de domeniul unei gestici politicianiste și opoziționiste indigeste atâta timp cât atare lucruri nu au culoare politică.
  În fapt, nu se poate ignora că mitingurile aviatice, ca și alte tipuri de manifestări care se bucura de trecere publică și adună popor, sunt unelte propagandistice frecventate cu asiduitate și poate că în exces. Tot șeful ales, fără diferență de apartenență de partid, care dispune de prerogativa de destinare a banilor publici, își trage un miting, inclusiv aviatic, iar de publicitatea își atârnă vizibil numele, precum la Mare, reclama la semințe plimbată deasupra plajei cu avionul. Astfel ca poporul să citească: ”iată, eu am facut asta, iată, eu vă respect și fac asta pentru voi”. Cu subînțelesul ”voi să nu mă uitați”. Dar fără vreo aluzie la costurile susținute din bugetul public. Si fără prevederea vreunor riscuri ca cel de față.
  Să nu fie uitat puternicul putincios bugetalmente al locului și al zilei – temă, s-ar zice, veche. Și Negru-Vodă voia ceva ”pentru pomenire”. Doar că ceva mai puțin vulgar (citeste: popular), terestru, futil (citește: frivol). Neelectoral și nu chiar personal. El angaja bugetul vremii pentru ”mănăstire naltă/ Cum n-a mai fost altă” (citez din memorie). Lucru azi profund criticat, chiar dacă in preajma mănăstirii lui Vodă nedemocratul și nerepublicanul se face azi, curent, un comerț strălucit, inclusiv politic, electoral și cum mai vrem. Și mai viza Vodă ceva ce displace azi profund: mănăstirea era și loc de rugăciune, de contemplație, de meditație. Si altele.
  Dar să nu treacă neobservat faptul că nu șeful CJ anunță că mitingul nu se mai ține. După o știință anume, cert, numai veștile bune sunt aducătoare de bine. Și de ce să nu fim precauți, selectivi, atenți?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *